O lume de vis se deschide în fața cu Vacante Speciale!

Gândește-te la un loc pe care ți-ai dorit să îl vezi

  Și acum privește-l cu ochiul minții.

  Îl poți simți în inima ta.”  („Frumoasa și Bestia 2017”)

Un drum… o magie… o poveste… totul este posibil atunci când mintea se unește cu inima. De câte ori nu ai visat cu o carte în brațe? De câte ori nu ai păstrat în inima ta orașele văzute în filme? Când te-ai uitat ultima oară pe oferte turistice fără să visezi la orașele văzute?

Cine sunt eu ca blogger? Sunt o visătoare, o tânără care trece ca vântul peste răutățile lumii și care speră că o dată în viața sa va putea ajunge în acel oraș ce îi apare în fiecare seară în vise. Istanbulul este orașul care mi-a cucerit inima. Să fie de vină serialele? Să fie de vină curiozitatea sau pur și simplu frumusețea Istanbulului? Încă nu am aflat.

Dacă aș avea o carte vrăjită în acest oraș aș vrea să ajung, să pășesc timid pe treptele frumoasei Moschei Albastre. Este imposibil să nu îmi vină în minte conflictele stârnite de construcția acesteia, dar cu toate acestea rumusețea ei m-a cucerit. Datorită unei greșeli Moscheea a fost realizată cu 6 minarete, reușind să o egaleze pe cea de la Mecca. Pentru a evita un scandal uriaș Sultanul Ahmed I a poruncit construirea încă unui minaret la Sfânta Moschee de la Mecca. 

Imagini pentru moscheea albastra
                                                                                                    portalturism.com

Desigur că nu aș putea pleca fără să vizitez Palatul Topkapi, un adevărat rai al istoriei otomane. Cu ochii minții pot vedea cadânele trecând pe coridoarele vechiului palat, sosirea Sultanilor, a prinților și a  Sultanelor. Fiecare colțișor spune o poveste dacă ești gata să îl asculți. Nu este foarte greu să combini imaginile din serialele istorice cu palatul care își deschide ușile în fața ta. O lume întreagă de secrete îți stă la dispoziție, tot ce ai nevoie este un ghid care să știe cum să te reintroducă în timpurile vechi. Poți vedea cu ochii minții superbele cadâne care făceau orice pentru a atrage atenția măritului Padișah. 

Imagini pentru topkapi harem
                                                                  thriftytraveller.wordpress.com

 

Imagini pentru topkapi palat
                                                                                                    thecitybreak.ro/

Printre atracțiile pe care mi-aș dori să le vizitez în Turcia se numără și Moscheea Selimiye. Ea a fost realizată în timpul domniei lui Selim al II-lea, fiul sultanului Suleyman Mahnificul și al Sultanei Hurrem. Ea a fost din păcate inaugurată însă după moartea Sultanului. De a lungul anilor moscheea a trecut prin Primul Război Balcanic și una din minaretele ei a fost afectată de un fulger. În acest moment Moscheea reușește să fie o adevărată capodoperă, având cea mai mare cupolă din întreaga Turcie. Doar uitându-mă la poze deja mă văd în mijlocul imensei moscheei, pot vedea desenele care o alcătuiesc, pot observa Mihrab-ul este vizibil din orice colț ale moscheei. Pentru cei care nu știu Mihrab-ul este asemănător cu amvon-ul din bisericile romano-catolice și protestante. 

Imagini pentru Moscheea Selimiye
                                                                                      turismcultural.ro
Imagini pentru Moscheea Selimiye
                                                                                                            travelinghawk.me/

Cine are nevoie de o carte fermecată atunci când există CND Turism? Călătorul din mine a descoperit la ei multe alte atracții nedescoperite ale Turciei, a găsit o metodă de a își vedea visul împlinit. Este vorba de circuite cu autocarul de 10 sau de 11 zile. Pe lista atracțiilor turistice se numără și cele prezentate mai sus, dar și multe altele.  Acum aveți ocazia de a vă trăi visele, doar câteva click-uri vă mai despart de destinația mult visată. Faceți-vă o bucurie și optați pentru o vacanță de vis. Nu uitați că fiecare dintre noi merită una!

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog Spring 2017!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.