9.O lume întoarsă în timp

Dacă ar exista posibilitatea călătoriei în timp şi ne-am transporta stră-străbunicii în timpul actual, fiţi siguri că s-ar ciupi de nas pentru a se trezi din vis. Aşa de mare este diferenţa între viaţa simplă şi edilică trăită de stră-străbunicii noştri şi viaţa tumultoasă şi zgomotoasă pe care o trăim noi în zilele din acest secol al vitezei. Acum vă rog să faceţi un test de imaginaţie, cam cum ar arăta lumea noastră fără cauciuc.
 Deci să începem cu elementul strict necesar măririi vitezei…. roţile. Dacă nu ar fi cauciucul, roţile ar făcute din lemn sau oţel, iar viteza ar fi pe undeva ..probabil a sutei de kilometri pe oră, iar avioanele nu s-ar mai putea ridica de la sol, până şi bicicleta nu ar mai fi atât de atractivă nici pentru bătrâni, dar nici pentru pici.. Fără cauciuc nu ar exista vehicule pe perne de aer şi nici hidroavioane. 
Silozurile de cereale ar folosi benzi transportoare textile, confecţionate din bumbac sau cânepă, pentru reuşita urcării miilor de tone de grâu sau porumb la înălţimi de peste o sută de metri, nu ca acum când se folosesc benzi transportoare cauciuc produse de Elastimpex România. 
Fără cauciuc nu ar exista nici calculatorul ce stă la baza vitezei acestui secol, mai ales la viteza informaţiei şi comunicării între persoane aflate la zeci de mii de kilometri distanţă unii faţă de alţii. Aici ar fi loc de o evoluţie dacă s-ar putea folosi trelepatia. Televiziunea ar rămâne fără microfoane, căşti şi nu ar mai exista nici telefoanele mobile. Am trăi într-o lume fără automatizări, o lume mult mai lentă, fără confortul oferit de geamurile termopan. 
O lume fără cauciuc este o lume în care toate ar fi diferite, o lume în care cumpărăturile s-ar desfăşura cu o foarte mare greutate, o lume în care fabricile nu ar mai putea avea randamentul din zilele noastre, o lume în care totul ar merge prost şi în care nimic nu ar mai fi la locul său. Norocul nostru este că există Elastimpex România şi ei ne pot asigura tot ce avem nevoie în materie de benzi transportoare cauciuc, dar şi de multe alte produse.
Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 205!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.