Hurrem Sultan (Sultana Hurrem) V

Chiar daca timp de 3 zile Hurrem l-a refuzat pe sultan acesta nu a putut renunta la ea, in mod normal femeile care il refuzau pe sultan mureau. In anul 1531 Hurrem il naste pe Cihangir, iar in anul 1534 devine Valide Sultan, sau sultana mama.
Datorita conditiilor nefaste in care printii erau nevoiti sa traiasca Hurrem ii pierde pe Mehmet si pe Cihangir. Un incendiu care a distrus in anul 1541 vechiul palat ii obliga pe toti sa se mute in Topkapi, din acest moment incepe perioada pe care istoricii o numesc Sultanatul Femeilor.
Hurrem nu s-a ocupat doar de politica, in timpul domniei sale a construit o moschee, doua scoli coranice, o fantana si un spital pentru femei, tot ea a construit si o baie.

Hurrem mai avea insa inca o problema, prima cadana a sultanului, Gulbehar. 
 Even for 3 days Hurrem refused the sultan could not give it to her, women who normally refuses the sultan died. In 1531 Hurrem gives birth to Cihangir and in 1534 become valid Sultan or Sultana mother.

Due to adverse conditions in which princes were forced to live by losing Mehmet Hurrem and Cihangir. A fire in 1541 that destroyed the old palace forcing everyone to move in Topkapi, from this moment begins a period that historians call the sultanate of women.
Hurrem not only dealt with politics during his reign built a mosque, two schools Qur’an, a fountain and a hospital for women, she also built a bathroom.


Hurrem had but still a problem, first Sultan odalisque, Gulbehar.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.