Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand optezi pentru servicii de gazduire website profesionala?

 

Serviciile de gazduire website profesionala reprezinta unul dintre elementele de baza pe care trebuie sa le aiba in vedere orice proprietar de business online. Alaturi de inregistrarea numelui de domeniu, selectia tipului de website (ex: magazin online, site de prezentare, platforma interactiva etc.) si numeroase alte elemente, serviciile de hosting trebuie alese cu foarte mare atentie.

La momentul actual, exista numeroase servicii de gazduire website profesionala, fiecare beneficiar al acestei categorii avand la dispozitie o serie de optiuni in functie de suma disponibila spre alocare, dar si de alte criterii.

Ce aspecte prezinta o mare importanta pentru beneficiar in alegerea unor servicii de gazduire website profesionala?

cPanel WHM

In situatia in care proprietarul unui business online opteaza pentru servicii de gazduire website profesionala, trebuie sa aiba in vedere urmatoarele aspecte:

  • Gradul de experienta al furnizorului ales: indiferent de natura serviciilor de care ne dorim sa beneficiem, experienta este unul dintre punctele forte ale unui astfel de furnizor. Aceasta este valabila si in cazul categoriei serviciilor de web hosting, mai ales ca serviciile prestate vor fi mult mai profesionale odata cu cresterea timpului de activitate in aceasta arie. Totodata, alte aspecte importante tin de feedback-ul actualilor clienti ai unei anumite firme.
  • Raportul intre pret si calitate: avand in vedere ca unele afaceri pot fi la inceput, acest fapt poate influenta considerabil suma alocata beneficierii de servicii de web hosting. Gazduirea website profesionala presupune un intreg cumul de servicii si optiuni, insa in acelasi timp pretul trebuie sa corespunda calitatii acestora. Bineinteles, inca din denumirea de “gazduire website profesionala” tragem concluzia ca serviciile se vor bucura de o calitate superioara in acest domeniu.
  • Includerea in pachetul de webhosting profesional a serviciilor de asistenta si suport pentru beneficiari: un furnizor care asigura potentialilor clienti servicii de gazduire website profesionala va pune la dispozitia acestora si posibilitatea de a beneficia de asistenta si suport in acest domeniu. Astfel, orice necesitate tehnica a unui site sau orice alta neclaritate a consumatorului (intrucat nu toti intreprinzatorii care au un site se pricep in acest domeniu) vor fi rezolvate cu ajutorul consultantilor specializati in servicii de web hosting.
  • Uptime garantat: in ceea ce priveste acest criteriu, clientii trebuie sa se orienteze in functie de acele companii de gazduire website profesionala care ofera un uptime garantat de peste 99,5%. Orice procent situat sub aceasta valoare indica un risc suplimentar de inactivitate sau indisponibilitate a site-ului gazduit.
  • Optiunea de a beneficia de o perioada de testare a serviciilor: atunci cand clientul beneficiaza de o asemenea optiune, furnizorul se asigura intr-o proportie mult mai mare ca serviciile oferite sunt calitative si ca acea colaborare va multumi pe deplin beneficiarul.

Personal, atunci cand am cautat servicii de gazduire website profesionala, m-a interesat in special optiunea de a beneficia de asistenta unor specialisti, intrucat nu aveam cunostinte prea mari in acest domeniu. Este extrem de important sa stii sa iti stabilesti destul de clar cerintele in ceea ce priveste astfel de servicii, pentru a te asigura ca vei fi pe deplin multumit din toate punctele de vedere.

One Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.