Să învățăm engleza de acasă!

Bine v-am regăsit, astăzi vreau să vă povestesc despre primele mele interacțiuni cu limba engleză. Eram în clasa a IV-a când engleza a intrat în orarul meu. Din păcate profesoara de la clasă nu era interesată să ne predea ceva. După ce i-am povestit tatălui meu ce se întâmpla la ore, el a vorbit cu învățătoarea. Cuvintele au ajuns și la urechile profesoarei și astfel terminam clasa a IV-a cu media suficient la limba engleză. La colegiul la care învățam la sfârșitul clasei a IV-a se făcea repartizarea pe clase în funcție de un examen în engleză. Cum stăteam prost la capitolul ăsta și știam că nu am cum să iau examenul am decis să merg la o clasă de germană. Luasem o decizie, dar în schimb începusem să urăsc engleza din tot sufletul. Mi se părea nedreaptă împărțirea, mai ales că nu mi se oferise ocazia de a învăța.

logo

În clasa a VI-a schimbam colegiul cu altul.  Pentru că părinții mei știau că nu mă descurc bine la această limbă au decis să mă dea la meditații. Filmele, serialele și cartea ”Engleza fără profesor” mă ajutaseră să învăț câteva cuvinte. Problema venea la partea de citit și vorbit liber, îmi era teamă că voi spune o tâmpenie și preferam să tac. Am renunțat la pregătiri după primul semestru, nu suportam să lucrez cu mai mulți colegi și în plus nu învățam nimic nou. Mă bucuram totuși că aveam o medie de 8-9 la această materie.

În liceu credeam că știu suficiente lucruri despre limba engleză. Apoi s-a ivit ocazia de a face schimb de experiență cu o școală din Turcia. După ce am ajuns la școala parteneră mi-am dat seama că nu pot conversa în  engleză. Cuvintele nu voiau să se lege între ele, iar faptul că nu știam timpurile mi-a dat bătăi de cap. Teama cea mai mare a fost când a trebuit să ajungem în familiile de turci. Nu mai aveam profesorii alături și nici în engleză nu puteam vorbi. Am trecut peste acest impas și mi-am promis că voi învăța engleza.

Fotografia postată de Engleza pentru toti.

Totuși lipsa unui profesor engleză bun, dar și a timpului liber m-au făcut să trec engleza pe locul II. Tocmai când credeam că nu se mai poate face nimic am descoperit o platformă cu cursuri engleză online. Am avut ocazia de a-mi testa cunoștințele de limba engleză, spre rușinea mea până și cel mai simplu test mi s-a părut dificil. Astfel am decis că trebuie să mă ocup mai mult de învățat. Mi s-a părut foarte atractiv să învăț engleza de acasă, mai ales că timpul meu liber este în general la 01 sau 02 dimineața. În plus în acest fel nu mă voi mai putea simți stânjenită de colegi, în cel mai rău caz voi fi eu și doamna profesoară. Așa cum v-am spus și mai sus deja am completat un test, ei bine vă invit și pe voi să faceți același lucru pentru a vă da seama la ce nivel vă aflați. În maxim 24 de ore veți primi pe mail răspunsul, atenție pentru că nu este vorba de un test grilă. Încercați să fiți sinceri cu voi înșivă pentru a putea fi încadrați la nivelul potrivit. Pentru a accesa testele trebuie să vă faceți un cont pe platformă, acesta durează doar 2-3 minute.

*Inca ma obișnuiesc cu platforma, dar din câte am înțeles în fiecare marți Profa de Engleza are Live pe Facebook! (Azi am urmărit-o și eu explicând diferențele dintre A1, A2, B1, B2, C1 si C2),

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog Spring 2017!
3 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.