Amintirile – paginile albumului vietii noastre!

Ce-aș fi dacă n-aș fi om?

Mi-ar place să fiu o pleiadă de amintiri într-un chenar ca listeleionelei, precum Cloșca cu ai săi pui. De ce o pleiadă de amintiri? Nimic mai simplu. Căci nu se poate să nu existe un grup format din bloggeri parteneri fără să aibă amintiri comune.

Amintirea este singurul produs aflat atât la vânzător, cât și la cumpărător. Unde mai pui că ea se găsește din abundență la partenerii media și în memoria fiecăruia dintre noi. Dacă începe a se estompa e suficient să încerci a etira cât s-ar putea. O amintire nu are nevoie de promovare, ci pentru ea e suficientă doar o provocare. Un mic detaliu ți-o poate readuce în minte, precum un drob ce te va duce, cu gândul, la bunica.

stockfresh.com

Unde o vei găsi? Într-o „cutie” ce conține praful stelar al existenței tale. Prețul este garantat inestimabil, dar le primești fără nici un cost, doar că va trebui să le acorzi din timpul tău cel prețios. Ele sunt asemenea unor clovni cu fața împărțită între bucuria nemărginită și nelipsita suferință. De cele mai multe ori ea reprezintă o încondeiere de momente în mințile mai multor participanți. Abia aștept să le dobândesc pe cele de la gala Spring SuperBlog 2017. Apoi să știți că ele sunt unice pentru fiecare, chiar dacă sunt trăite de mai mulți în același timp. Exact. Nu veți găsi două identice, detaliile fac diferența pentru fiecare individ.

monitorulexpres.ro
monitorulexpres.ro

Nu e persoană să nu își amintească de ouăle încondeiate în Vinerea Mare. De senzația lăsată în gură de pască, nelipsită de la sărbătorile pascale. De ”drob de sare în spinare” sau de drobul furat de iada din curtea bunicilor. De acea eșarfă ce ți-o așeza mămica peste locul acelui nasture dispărut la joacă. De nasul ușor umezit mai mereu în copilărie. De glastra cu mușcată din pridvorul casei bătrânești.

img.garbo.ro

Pe la subseară amintirile încep să apară. Iar dacă mai e și Pezevenchi, prin împrejur, nu ai cum să nu le aduni. Dar și din Nimicuri fantezii poți să-ți refaci mii de amintiri. Mereu un alt blogger partener cum este EmilCalinescu.eu îți sare în ajutor. Sigur îți vei aminti și de O Pisică Neagră, ce-ți trecea prin față la o răscruce de gânduri.

Când îți dorești mai multe amintiri poți asculta în leagăn vocea suavă a Radio România Cultural. Iar dacă auzul îți mai joacă feste, poți privi la TVR2, un post bătrân și totuși mereu tânăr. Cu un astfel de partener media succesul amintirilor revărsate sau păstrate este de neimaginat.

Cu ajutorul lor eu îți voi vinde amintiri îmbrăcate în cele mai suave sentimente. La mine vei reveni cu drag atunci când timpul nu îți va mai permite să-ți creezi noi amintiri. Eu voi fi puntea dintre prezent și trecut, precum o lance țintită spre viitor. Fiecare amintire poartă veșminte de vis. Prima vacanță la mare va fi învăluită de briza răcoroasă. Casa de la țară poartă încă mirosul pâinii calde scoasă de bunica din cuptor.

Te invit să închizi ochii și să te gândești la cea mai frumoasă amintire a ta. Ea va fi îmbrăcată în veșminte de aur va fi împodobită cu primul râset al copilului tău sau va purta pe ea chipul persoanei mult iubite? Tu ești cel care decide, eu te voi ajuta doar să îți aduci aminte.

Articolul a fost scris pentru SuperBlog Spring 2017 cu scopul acumulării de amintiri noi!
2 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.