Demontarea mitului legat de garnitura mai groasa a termopanului
Situatiile in care termopanele nu asigura termoizolatia corespunzatoare in locuinta sunt tot mai frecvente. Motivul care sta la baza acestei defectiuni tot mai frecvent intalnita il reprezinta garnitura, care este aleasa gresit. Din cauza ca proprietarii opteaza pentru cele mai groase, in speranta ca acestea le vor oferi randamentul asteptat, ferestrele isi pierd capacitatea de a izola asa cum trebuie casa, favorizand patrunderea aerului rece in interior sau a celui foarte cald pe timp de vara.
De ce patrund curentii de aer in interior si care este solutia pentru a remedia aceasta problema? Daca ai gasit acest topic inseamna ca si tu te confrunti cu o astfel de situatie. Cred ca este destul de evident faptul ca chederul de cauciuc, parte din piesele componente ale termopanului nu mai asigura un contact perfect etans si nu mai exercita presiunea necesara.
Cred ca cei care se gandesc sa ar rezolva problema daca ar inlocui vechea garnitura cu una mai groasa. Acest lucru nu este deloc o solutie la problema cu care te confrunti. Contrar diverselor mituri care au aparut in legatura cu acest subiect, indiferent ca este vorba despre o usa sau o fereastra termopan, o garnitura mai groasa nu va rezolva niciodata problema.
De ce nu schimba cu nimic starea termopanului o garnitura mai groasa?
Pentru a intelege de ce o garnitura mai groasa nu reprezinta nicidecum o solutie pentru o izolatie corespunzatoare, expertii unuia dintre cele mai populare service termopane din Bucuresti, UltraPVC Romania, ofera cateva explicatii prompte in acest sens.
Faptul ca garnitura nu se uzeaza pe intreaga sa suprafata reprezinta unul dintre motivele pentru care inlocuirea ei cu una mai groasa nu reprezinta o metoda de rezolvare. De obicei zona din josul ferestrelor sau cea din latura balamalei se toceste cel mai repede. Asta inseamna automat ca aceasta „solutie” poate conduce la aparitia altor defecte ale profilelor termopan.
Ajustarea grosimii garniturii prin reglajul feroneriei
Conform specialistilor acestui service termopane din Bucuresti, exista o solutie mult mai eficienta si care ofera rezultate de durata. Mai recomandata este in acest caz inlocuirea chederului cu probleme, alegand unul de aceleasi dimensiuni sau aproximativ aceleasi, urmata de refacerea reglajelor.
Procurarea unei garnituri realizata din cauciuc natural nu este o sarcina greu de realizat. Pentru a evita realizarea unei izolari precare, aceasta trebuie insa montata cu atentie. Termoizolatia si calitatea acesteia poate fi refacuta in proportie de 100% daca sistemul de feronerie este montat de catre o persoana calificata.
Instalarea necorespunzatoare a feroneriei sau lipsa unei componente
Cele mai dese cazuri de izolare necorespunzatoare sunt cele in care garnitura initiala a fost inlocuita cu una mai groasa. Atat acest lucru, cat si lipsa unei piese importante sau montarea necorespunzatoare a acesteia pot, de asemenea, reprezenta motive pentru care izolatia nu este una optima.
Toate piesele ce compun feroneria unui termopan lucreaza impreuna pentru a asigura inchiderea etansa a ferestrelor si usilor. Se intampla des ca producatorii sa „omita” montarea unei anumite piese, iar acest lucru afecteaza randamentul termic oferit de termopane. Deficientele de izolare produse de acestea pot fi mai mult decat deranjante. Deseori acest lucru duce la defectarea completa a profilelor atunci cand nu se iau nici un fel de masuri in acest sens. Specialistii acestui service termopane din Bucuresti, recomanda remedierea oricarei defectiuni si cautarea unor solutii reale pentru acestea, evitand pe cat posibil inlocuirea garniturii cu una mai groasa. Cei interesati de aceste servicii, precum si de altele din acelasi sector pot accesa site-ul service-termopane.net.