Farmec cu ajutorul produselor realizate din ingrediente naturale!

Frumusețe = un cuvânt cu atât de multe înțelesuri. În zilele noastre trebuie să avem foarte multă grijă atunci când alegem produsele cosmetice. Este adevărat față de anii `90 acum avem acces la mai multe produse și tratamente, cu toate acestea câte dintre ele sunt cu adevărat benefice organismului nostru? O ascult uneori pe mama mea cum îmi spune povești de pe timpul ei. Cum înainte în fiecare seară încălzea mușețel cu apă și apoi stătea cu fața timp de câteva minute în aburii rezultați. De asemenea tot ea mi-a enumerat pentru prima oară beneficiile unei măști  de față realizată cu zaț de cafea.

Nu pot uita nici vorbele bunicii mele: „Pe timpul nostru nu aveam acces la atât de multe produse, dar eram sănătoși. Știam că zațul de cafea e zaț de cafea, că mușețelul a crescut liber și fără chimicale în natură, că fructele se vor strica în câteva zile dacă nu sunt mâncate. Acum voi aveți de toate: fructe și legume pe care le țineți cu săptămânile și nu au nimic, plante crescute artificial și apoi vândute la preț de produse naturale. Cu toate acestea voi vă jucați cu propria sănătate, fiecare pesticid, fiecare chimicală băgată în organism o să vă coste mai târziu.”

Pe atunci credeam că vorbești tâmpenii. Vreo 3 ani, cât am stat la o rudă în Cluj pentru a termina liceul, am cumpărat cam orice produs îmi cădea în mână. Nu mă interesa de la ce firmă era, ce conținea, tot ce știam era că aveam nevoie de el și acesta era cel mai ieftin. Mai apoi am reușit să fac o urâtă alergie la o cremă primită de la mătușa mea. M-am dat cu ea seară, pe timpul serii am simțit de câteva ori că mă mâncă fața dar nu am dat importanță. De dimineață însă fața mea era roșie ca racul. Atunci am ieșit din casă doar pentru a merge la doctor. După analize s-a dovedit că eram alergică la un paraben din cremă și că nu mai aveam voie să mă dau cu nimic ce putea conține acel paraben. 

Parabenii sunt substanțe folosite pentru conservarea cremelor, adică pentru ca ele să reziste mai mult timp. După ce mi-am revenit din șoc am sunat-o pe mama mea și i-am spus ce s-a întâmplat, mi-a zis să vin acasă să stau măcar o săptămână până îmi trecea alergia, dar eu nici nu voiam să aud de teamă că m-ar fi putut vedea cineva. Așa că a venit ea la mine, după ce alergia a dispărut am mers cu ea în mall pentru a cumpăra cosmetice de la o „marcă prietenoasă”, cum aveam să aflu mai târziu. Atunci când am vrut să merg spre raftul cu produsele obișnuite mama mea mi-a amintit de problema avută și m-a ghidat către produsele Farmec.

Mă uitam mirată la prețuri, mama mea îmi spusese să nu mai cumpăr cele mai ieftine produse și cu toate acestea mă dusese la acest raft. 

  • Dar, acum ce facem? Cumpărăm cele mai ieftine produse de pe piață? Dacă fac iar alergie la parabeni? 
  • Ioana, nu o să fiu toată viața lângă tine. Tocmai de aceea trebuie să înveți să te descurci singură. Primul pas este să apelezi mereu la Farmec, pentru că este o marcă completă pentru întreaga familieAceastă firmă este foarte veche în domeniu și tocmai de aceea încearcă să fie aproape de toți membrii familiei. Mai apoi învață să citești etichetele, ele te pot ajuta foarte mult în viață. 

Aproape temătoare m-am apropiat de Apa micelară cu orhidee, îmi aduc și acum aminte că rămăsesem uimită să văd ambalajul acela frumos. Am luat la rând ingredientele o dată, de două ori…

  • Dar mami acest produs nu are parabeni, știu că trebuie să îl evit pe cel la care am făcut alergie, dar totuși este bine atunci când ei lipsesc cu desăvârșire?
  • Draga mea, fată, ține minte vorbele mele: Încearcă să te ferești pe cât posibil de produsele care conțin parabeni și parfumuri hipoalergice. Organismul tău are nevoie să simtă natura aproape, iar asta poți obține doar de la o marcă cunoscută ca Gerovital.
  • Totuși ce facem cu aceste produse ieftine? De ce nu luăm unele mai scumpe?
  • Nu tot ce este scump este și pe placul organismului nostru. Produsele Farmec se găsesc la prețuri foarte avantajoase tocmai pentru a oferi frumusete si incredere tuturor româncelor.

farmec sapun lichid cu glicerinaAm plecat de acolo cu multe produse cosmetice, îmi aduc și acum aminte cum la casă totalul era sub 40 Ron. Pe lângă apa micelară, am mai cumpărat și Săpun lichid Sensitive Glicerină, datorită cremelor folosite anterior mâinile mele începuseră să se usuce. Mama mea m-a învățat că glicerina este cel mai bun aliat atunci când vrem să ne hidratăm pielea. Ea mi-a spus că, cu ajutorul acestui săpun și al Cremei de mâini cu Glicerină și Vitamina E mâinile mele își vor recăpăta catifelarea de odinioară. 

Pentru că în perioada aia începusem să fac și mătreață, de unde am luat-o și cum nu mai știu, dar cert era că nu reușeam să scap de ea, mama mea a adăugat în coș și Șampon antimătreață Busuioc și Cimbrișor. Mi-a spus că busuiocul și cu cimbrișorul sunt cele mai bune soluții împotriva mătreții. După mai multe folosiri mătreața începuse să mă părăsească și contrar celor crezute de mine părul nu se îngrășase. Chiar dacă am scăpat de mătreață tot mai folosesc acest șampon, pentru că dă părului o textură plăcută la atingere. 

Nu știu ce m-aș fi făcut fără produsele de la Farmec. Probabil și acum aș fi folosit produse cosmetice cu tot felul de ingrediente ale căror nume nu le pot pronunța, iar pielea mea ar fi avut și mai mult de suferit. Sfatul meu pentru voi astăzi este să alegeți produse naturale, să optați pentru cosmetice realizate din extracte naturale. Nu uitați că și așa mâncăm tot felul de chimicale haideți măcar la cosmetice să fim atenți.

 

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog Spring 2017!

 

One Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.