Ce aleg pentru acasa? Tavanele false de rigips sau tavanele extensibile?

Cele mai frecvente intrebari referitoare la alegerea, instalarea si intretinerea tavenelor extensibile

Daca studiezi putin aceste optiuni de decorare interioara, vezi ca discutiile (cel putin in mediul online) au inceput de mai bine de opt ani. Asadar, cu aproape zece ani in urma, utilizatorii forumurilor se intrebau care sunt avantajale folosirii unor astfel de tavane extensibile. Incercau sa puna in balanta cele doua optiuni. Analizau ofertele (putinelor) firme ce ofereau aceste solutii si incercau sa isi formeze cat mai repede o parere. Acum, la mijloc de 2017, aceleasi intrebari sunt deseori enuntate. Iar si noi, poate, ne intrebam: ce sa alegem pentru casa sau apartamentul in care locuim? Tavanele din rigips sau cele extensibile (din PVC)?

Cum se comporta in timp cele din urma? Care este durabilitatea lor? Care sunt conditiile ce trebuie respectate pentru a se obtine (si a se respecta) uimitoarea perioada de garantie de 10 ani? Este adevarat ca nu isi pierd din culoare si trasaturi odata cu trecerea timpului? Exista suficiente culori, design-uri, modele si texturi din care sa poata alege chiar si cei mai exigenti proprietari de imobile? Chiar nu necesita vreo forma de intretinere? Se poate obtine un tavan 100%, drept, fara defecte, crapaturi ori denivelari? Poate fi acesta montat doar in plan drept (la orizontala) sau si in unghi?

Totusi, cum se monteaza aceste tavane extensibile? Care este secretul din spatele acestor beneficii? Care este tehnologia ce sta la baza acestor uimitoare calitati? Si mai ales…care sunt costurile complete?

Daca reusim sa trecem dincolo de textele si prezentarile de marketing ale companiilor ce pregatesc si monteaza aceste tavane, vom putea sa gasim raspunsuri la majoritatea acestor intrebari. Daca e sa le schitam in doar cateva randuri, putem sa rezumam astfel:

  • Fata de tavanele false clasice (de rigips, gips carton, casetat ori de plastic), tavanele extensibile se monteaza fara mizerie, intr-un timp mult mai scurt, nu iau din inaltimea incaperii (decat intre 1 si 3 cm), nu prind mirosurile/condensul/mucegaiul, sunt rezistente la foc, pot sa fie personalizate prin imprimare digitale, au o durata de viata de peste 50 de ani, sunt flexibile si pot crea corpuri de iluminat mari, 3D, complexe

Iar pentru restul, ne putem adresa consultantilor sau cunostiintelor care au ales aceste optiuni. Desigur, imaginile din portofoliu pot deseori sa vorbeasca de la sine.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.