Ce trebuie sa faci atunci cand gasesti o pisica mica pe strada?
Bine v-am regăsit! Astăzi vreau să discutăm despre ce pași trebuie respectați atunci când decidem să aducem în casa noastră un animal găsit pe stradă. Nu știu cum sunteți voi, dar eu una încă de mică am iubit animalele, mai mult într-o perioadă atât eu cât și sora mea adunat toate animalele de pe stradă. Pur și simplu plecam până la magazin, găseam un puiuț pe stradă și ne întorceam cu el acasă. Nu puteam trece pe lângă acele micuțe animale, fără a le lua cu noi. În cel mai rău caz le lăsam acolo și le luam la întoarcerea spre casă. Niciodată nu am înțeles oamenii care aruncă așa de ușor puiuți în stradă, fără să le pese dacă vor supraviețui peste noapte. În decursul anilor am învățat că trebuie să am mereu aproape un cabinet veterinar ca fanvet.ro, mai ales că multe animăluțe se rănesc înainte de a ajunge la noi.
Haideți însă să vă spun mai multe despre cum trebuie să procedați dacă ați găsit un animăluț pe stradă și vreți să îl luați acasă. Acest lucruri sunt importante atât pentru sănătatea voastră, cât și pentru cea a micuțului animal.
1.O vizită la un cabinet veterinar
Acest lucru este foarte important mai ales că doar un doctor veterinar ne poate spune cu exactitate dacă animalul găsit pe stradă are probleme de sănătate sau nu. În plus în acest fel vom putea fi siguri că acel animal nu aparține cuiva. Știu este foarte greu să renunți la un animal pe care l-ai adus în casa ta, dar trebuie să te gândești că el poate are o familie care îl așteaptă acasă. La cabinetele veterinare în general se poate verifica dacă animalul găsit are cip și dacă aparține cuiva.
2.Deparazitare
Văd zi de zi pe stradă mămici care le interzic celor mici să se joace cu animalele de pe stradă pe motiv că i-au boli sau că preiau diverse bacterii. Dragi mămici, există pastile de deparazitare, acestea au rolul de a distruge din bacterii. Tocmai de aceea nu trebuie să vă fie frică să luați un cățel sau o pisicuță pentru copilul vostru. În plus există diverse substanțe pentru a scăpa cu rapiditate de diverșii ”musafiri” cu care animalele, fără voia lor, ar putea sosi în casa voastră. Nu vă mai gândiți că pisica umple casa de purici mai ales că și voi o puteți face luând câteva ouă pe haină.
3. Hrană și jucării
În general animalele luate de pe stradă nu sunt foarte pretențioase atunci când vine vorba de mâncare, cu toate acestea cu ajutorul doctorului veterinar puteți stabili exact ce produse puteți lua pentru animal. Cei de la fanvet.ro vă ajută și din acest punct, dar și din punctul de vedere al jucăriilor. Tot ce aveți de făcut este să intrați pe site-ul lor și să vedeți cam ce ați putea comanda pentru animăluțele găsite.
4. Sterilizare
Dacă nu vă doriți ca pisicuța sau cățelușa găsită pe stradă să vă facă puiuți cel mai bine apelați la sterilizare. Prin acest procedeu veți ști că nu va rămâne gestantă. Știu mulți veți zice că poate fi un procedeu dureros, dar credeți-mă că mai dureros este să fiți nevoiți mai apoi să aruncați puiuții.