Cum sa depasesti obstacolele din viata ta

 

Fara urma de indoiala, sa treci peste greutatile intampinate zi de zi nu este un lucru usor, de cele mai multe ori. De aceea, astazi vom incerca sa identificam si sa abordam cateva dintre cele mai importante sau surprinzatoare obstacole. Cu totii stim ca daca atingerea scopurilor si telurilor pe care ni le setam ar fi un lucru usor, toata lumea ar face asta repede, fara dificultate. Chiar daca ai o viziune clara si te-ai gandit mult la viitorul tau, intotdeauna apar piedici in calea ta.

 

De cele mai multe ori, obstacolele pot sa fie impartite in trei tipuri distincte (in functie de contextul in care apar sau provenienta lor):

  1. Dificultati externe – acestea apar in exteriorul nostru, ca oameni, si se pot referi la aspecte ca economie, dezastre naturale, limitari fizice, climat politic
  2. Obstacole interne – provocari de apar rareori insa asupra carora nu avem un control direct; ca exemple ar putea fi datoriile, disponibilitate de timp, anumite abilitati sau talente de care este nevoie, cash flow.
  3. Probleme legate de obiceiuri – acestea reflecta modul in care ne traim viata de zi cu zi si pot sa fie remediate doar prin schimbarea comportamentului nostru.

Un Singur Lucru

Dupa ce le-ai identificat, este important sa te ocupi cu toata atentia si dedicarea de urmatoarele lucruri:

  • Fii atent la tot ceea ce implica si fa ajustarile necesare, intai in comportamentul tau
  • Invata sa folosesti timpul inspre avantajul tau. Nu fii nerabdator ci seteaza-ti un calendar clar, realist.
  • Ia un angajament ce sa te oblice sa ai o atentie mai disciplinata. Nu fii distras de prezent, prea tare; invata sa fii disciplinat si sa reasezi prioritatile.
  • Pune-ti propria creativitate la lucru. Invata lucruri noi, cauta moduri aparte de a rezolva anumite sarcini si pastreaza-ti mintea mereu activa
  • Obtine resursele necesare si sprijinul de care ai nevoie
  • Schmba perspectiva, atunci cand este cu adevarat nevoie de asta
  • Cauta o calauzire potrivita nevoilor tale
  • Invata sa iei controlul si sa actionezi

 

Daca vrei sa afli mai multe, comanda acum o carte potrivita de pe GoldBooks.ro, semnata de Joseph Prince, si s-ar putea sa gasesti strategiile si raspunsurile potrivite.

 

Tu ce metode folosesti pentru a trece peste oprelistile pe care viata ti le pune? Lasa un comentariu in spatiul de mai jos si continuam acolo discutia!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.