Cat costa operatiunile DDD si cum dovedesti ca aceastea au fost executate?

Firmele din Romania sunt obligate sa efectueze operatiuni de deratizare, dezinfectie si dezinsectie o data la cateva luni in functie de domeniul de activitate. Daca aceste operatiuni nu sunt executate firmele risca amenzi de pana la 8.000 de lei.

Conform legislatiei in vigoare toti agentii economici sunt obligati sa execute lucrari de deratizare, dezinsectie si dezinfectie. Periodicitatea lucrarilor este reglementata de ANRSC prin ordinal 82/2015 in articolele 105 si 106 in urmatorul fel:

  1. Dezinsectia pentru combaterea tantarilor:
  • Lunar sau de cate ori este nevoie in sezonul cald pentru spatiile deschise prevazutein program unitar de actiune – inclusive camine
  • Minim 3 tratamente pe an si ori de cate ori este nevoie, pentru spatiile comune inchise ale cladirilor (inclusive metrou)
  1. Dezinsectia pentru combaterea altor insecte se va efactua:
  • Trimestrial sau de ori de cate ori, pentru spatiile operatorilor economici cu profil nealimentar
  • Lunar si ori de cate ori este nevoie pentru unitatile cu profil alimentar si unuitatile sanitare
  1. Deratizarea se executa:

– pentru unitatile cu profil nealimentar si asciatiile de propritari/locatari ori de cate ori este nevoie pentru stingerea unui focar, dar nu mai putin de o data pe semestru

– pentru agentii economici cu profil alimentar – cel putin o data pe trimestru sau ori de cate ori este nevoie

– pentru spatiile deschise din domeniul public sau privat, cel putin trei interventii pe an

 

Dezinfectiea se va executa numai daca persoanele fizice sau juritice o solicita. Dar avand in vedere numarul mare de cazuri de rujeola, o dezinfectie rujeola trebuie executata neaparat in spatiile publice sau private precum, scoli, gradinite, licee, etc..

Cat costa interventiile DDD?

Preturile difera de la o companie la alta. Si de obicei exista mai multi factori care influenteaza cresterea sau scaderea preturilor, precu: produsele si metodele folosite, gradul de infestare, dimensiunile spatiului si frecventa lucrarilor.

Cum demonstrezi ca lucrarile de dezinfectie, dezinsectie sau deratizare au fost executate?

Documentele pe care trebuie sa le aveti sis a le prezentati in cazul unui contral sunt: procesul verbal de receptive a lucrarii intocmit de firma DDD, o copie a avizului eliberat de catre Ministerul Sanatatii si o copie a fisei de securitate a produsului sau produselor folosite de firma respectiva la interventia solicitata. Este recomandat sa cereti aceste documente si este obligatoriu ca firma de deratizare, dezinfectie si dezinsectie sa vi le ofere.

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.