Cel mai fiabil cazan pe peleți comercializat în România

 

În zilele noastre există metode mult mai eficiente, simple și rapide de a ne încălzi locuințele. Dacă mă gândesc la bunicii mei, care își încălzeau casa pe timpul iernii doar prin sobe, îmi aduc aminte că până dimineața se răcea foarte tare și trebuiau  să se trezească foarte devreme pentru a face din nou focul.

Ei bine, din fericire acele vremuri au apus de mult și acum există centrale ce au autonomii foarte mari și pot arde singure chiar și câteva zile.

Eu sunt de părere că cel mai fiabil cazan pe peleți comercializat în România este Pellet 30, pe care îl am și eu și de care sunt foarte mulțumit. Bineînțeles, site-ul centrale-pellet.ro pune la dispoziția clienților încă 4 modele: Pellson X1, Pellson X3, Pellson X5 și Pellson X7.

Însă eu mă voi concentra astăzi asupra cazanului Pellet 30 și voi demonstra de ce este cea mai eficientă alegere.

Descrierea funcționării

 

Cazanul funcționează pe sistem de vid, ceea ce înseamnă că ventilatorul este instalat în partea din spate a cazanului. Mai exact, la ieșirea colectorului de fum, unde creează un vid corespunzător.

Arderea combustibilului, în acest caz a peleților, se face într-un cuptor , respectiv arzător, unde peleții ard la amestecarea corectă de aer primar și aer secundar.

Gazele de ardere se deplasează vertical în amonte de camere de ardere, după care trec prin schimbătorul de căldură unde sunt răcite pentru a putea părăsi partea interioară a cazanului.

În partea din spate a cazanului este montat buncărul de peleți pe care îl putem umple cu până la 180 de kg de peleți. Dozarea acestora se face prin căderea liberă în spațiul de ardere. Acest lucru împiedică revenirea focului în buncăr, respectiv camera de depozitare.

Cenușa este colectată din partea inferioară a arzătorului și curățarea acesteia trebuie să se facă de 1-2 ori pe săptămână.

Automatizarea cazanului oferă reglare electronică în 5 trepte, care asigură aprinderea automată a combustibilului – peleților, setarea temperaturii de funcționare și controlul temperaturii de ieșire a gazelor de evacuare.

Descrierea cazanului

  1. Buncăr pentru peleți
  2. Arzător
  3. Camera de combustie
  4. Racordul de ieșire a gazelor de ardere
  5. Schimbător de căldura(recuperator)
  6. Mecanismul de curățare a schimbătorului de

căldura

  1. Traseul gazelor de ardere

Specificații tehnice

Puterea cazanului este de 9/30 kW, randamentul cazanului: 94,5/92 %, greutatea cazanului: 238 kg, volumul apei în cazan: 74 de l, cantitatea maximă de peleți ce poate fi depozitată în buncăr este de 180 de kg, presiunea maximă de funcționare 2 bari, temperatura maximă a apei 80 de grade Celsius și temperatura minimă 50 de grade Celsius, consumul de peleți este de la 1,6 kg/h până la 6,2, conducta tur este de 1 Tol, conducta retur tot de 1 Tol, conducta de umplere ¾ Tol, racordul de fum are un diametru de 100 mm și tensiunea de conectare a cazanului 230/50 V/Hz.

Principalele avantaje

Pe lângă toate informațiile pe care vi le-am oferit până acum, aș vrea să subliniez și principalele avantaje ale acestei centrale:

  • Autonomie ridicată
  • Aprindere automată
  • Combustibilul este ecologic
  • Consumul este minim
  • Sunt simplu de întreținut
  • Beneficiază de panou digital

 

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.