Se-aude, se-aude…

Am poreclit-o:”Se-aude, se-aude!” fiindca prinde din zbor zvonurile si are un fler la ele…nu ar pune niciodata in circulatie vreo stire falsa.
Ea stie tot de parca ar lucra la o agentie internationala de stiri: cine cu cine, cine cu ce, ce se va purta anul viitor, din ce mai taie guvernul sa se ajunga banii de salarii.
In materie de moda este o autoritate. Ce iti spune ea ca se va purta peste o luna, doua-trei sau un an, va fi in voga.
Nimeni nu a ras, cand ne-a anuntat pe un ton serios:
-Fetelor, anul acesta se poarta pantalonii de doc si din prelata si fustele din aceste materiale. Eu ma bucur , sa stiti! Nu se rup cu una cu doua, nu se destrama si nu se decoloreaza si nu trebuie sa le calcam. Tin de cald si se asaza bine pe corp.
Ne amintim ca s-au mai purtat odata, apoi i-au ramas bunicului pantalonii de doc considerati depasiti de catre nepoti, iar el, saracul vazand ca nu se rup cu una cu doua, mai ales daca le pui tur si genunchere din panza de sac, o vreme a devenit dependent de pantaloni de doc. Imi amintesc cum cerea bunicul pantalonii lui de doc cei buni cand se ducea la targ sau la zile de sarbatoare cand iesea la poarta. Dupa ce materialul a disparut de pe piata, bunicul a fost tare amarat.
-Pai, de unde sa iau eu materialul acesta de pe vremea bunicii? Sa caut prin pod pantalonii cei vechi ai bunicului si sa vad daca mai pot recupera ceva din ei?
-Se-aude, se-aude ca printre materiale Evilife se gasesc prelata si doc. Eu zic sa plasam comanda acum!
Am verificat pe loc sa vad daca are dreptate. Prelata era acolo printre bumbac, damasc, fagure, diftina si etamina. M-am bucurat ca in stoc erau mai multe culori, nu prelata aceea galben-mustar murdara pe care o vedeam pe camioane, in special pe cele militare.
Iata ca puteam sa comand prelata albastra, rosie, crem, maro, verde si portocalie. Puteam sa imi fac un arsenal de fuste din prelata, sa ma invidieze toata lumea.
Dar docul? Era si el prezent pe site? Da, puteam comanda si doc pentru pantaloni si fiindca bunicul traia, doream sa ii fac si lui o pereche si sa-l anunt multumita:
-Am gasit doc si ti-am facut pantaloni, bunicule!
Vizita pe site mi-a fost de folos. Pregateam o reuniune la club cu ocazia aniversarii a 100 de ani de la Unire si doream un decor traditionala. Fete de masa traditionale din Ardeal, Moldova, Banat, Maramures, Dobrogea si Oltenia erau acolo. M-am gandit sa comand pe zone folclorice sa arat frumusetea zonelor noastre folclorice.
Apoi am vazut reducerile de la categoria Oferte speciale si asa mi-am comandat de acum materiale tematice de Craciun.
”Se-aude, se-aude isi merita porecla, iar Evilife sa conduca in topul celor mai aprovizionate magazine de metraje. Tot ce se comanda aici poarta girul calitatii, nu se destrama, nu se scamoseaza, nu intra la apa si nu se decoloreaza.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.