Lifting facial, accesibil si rapid

Traim intr-o era in care aspctul fizic conteaza deseori mai mult decat psihicul, in care toata lumea vrea sa ramana vesnic tanara si sa aiba un aspect fresh si natural constant.
Candidatul ideal pentru lifting facial este cineva care prezinta semne vizibile de imbatranire, riduri si piele lasata in zona fetei, cu o structura osoasa sanatoasa si cu o oarecare elasticitate a pielii. Majoritatea pacientilor au varste cuprinse intre 40 si 70 de ani, insa si peste aceasta varsta se efectueaza operatii reusite. Face liftingul se poate realiza o data in viata sau se poate repeta la un interval de 10- 15 ani, in functie de preferintele fiecaruia.
Majoritatea tehnilcilor de lifting facial se concentreaza pe zonele joase ale fetei precum linia maxilarului, gusa si obraji. Un lifting facial se poate adresa, de asemenea, si zonei mediene a fetei sau fruntii. Prin anumite tehnici se pot repozitiona sau reconsolida tesuturi faciale adanci pentru a rezulta intr-un aspect intinerit. Cateodata poate fi util sa se inlature sau chiar adauge grasime sau alte substante de umplere pentru a atinge rezultate optime.


Cu toate ca s-au dezvoltat mai multe tehnici operatorii, procesul de desfasurare este acelasi. In cazuri selectionate, operatia poate fi efectuata cu anestezie locala. Alternativele ar fi sedarea intravenoasa si anestezia generala, ambele fiind efectuate de catre personal specializat. Tensiunea arteriala este monitorizata si reglata pentru a fi in parametrii optimi.
Liftingul facial se imparte in patru categorii: liftingul de sprancene cu Botox sau Dysport, liftingul cu microfibre elastice de suspensie, liftingul facial chirurgical si mini liftingul facial.
Liftingul de sprancene cu Botox sau Dysport se efectueaza de obicei in cadrul tratamentului rapid de initiere a ridurilor de expresie prin relaxarea constrolata a fruntii. Exista posibilitatea de a creste tractiunea in sus la nivelul coltului lateral al sprancenelor, astfel incat sa fie obtinut un efect vizibil si important de lifting care se mentine timp de cateva luni.
Liftingul cu microfibre elastice de suspensie este o modalitate noua si eficienta care inlocuieste cu usurinta diversele operatii de lifting si imediat dupa interventia nu este necesara recuperare indelungata la fel ca in cazul operatiilor complexe.
Acest nou tip de lifting este o metoda nechirurgicala care nu presupune umplere, intindere sau tonifiere, ci presupune ridicarea sprancenelor, fruntii, a coltului ochilor, pometilor, regiunii medii-faciale,ridicarea sau coborarea barbiei si intinderea conturului mandibulei.
Acest tratament revolutionar se face cu ajutorul unei microfibre elastice care se introduce pe sub piele cu un conductor special, care o poate ancora de orice structura anatomica fixa, astfel este obtinuta tractiunea egala intre cel putin 2 puncte. Microfibra este elastica si resorbabila, astfel incat sa nu fie perceputa de catre organism ca un corp strain. Procesul propriu zis din cadrul tratamentului se desfasoara foarte rapid, termenul de recuperare variaza intre 2 zile si 2 saptamani in functie de complexitatea interventiei.
Mini liftingul facial este efectuat prin procedura chirurgicala la fel ca si liftingul chirurgical normal, insa se situeaza la un grad de complexitate ceva mai mic si are costuri mult mai mici si accesibile decat acesta. Acest lifting implica folosirea unor incizii foarte mici si a unor suturi fine pentru a minimiza considerabil cicatricile.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.