Produse din Grecia – Cum poti prepara retete cu carne de peste si fructe de mare in stil grecesc

produse din grecia

 

Grecia este iubita pentru istoria fascinanta si atmosfera relaxata in care te introduc locuitorii frumoaselor insule. Iar vizitatorii revin cu prima ocazie, deoarece locatiile grecesti indeplinesc o parte mare din criteriile de selectie ale celor mai exigenti turisti: conditii de cazare excelente, ospitalitatea personalului hotelier, dar si al locuitorilor, plajele cu nisip fin si specialitatile culinare de exceptie.

Gastronomia greceasca  sau cum castiga grecii inimile vizitatorilor an de an

La capitolul gastronomie, grecii au un punct in plus oferit de oricine: bucataria este variata si multumeste atat persoanele care mananca foarte ingrijit si calculat, dar si pe gurmanzii care ar gusta din toate cate putin, toate preparatele fiind pregatite intr-o maniera sanatoasa. Beneficiile alimentatiei mediteraneene sunt recunoscute la nivel international, iar retetele care alcatuiesc acest regim sunt deopotriva gustoase si sanatoase.

Fie ca ai vizitat recent sau nu Grecia, deja iti sunt familiare celebrele salate, maslinele gustoase, specialitatile precum gyros sau souvlaki, toate aceste produse din Grecia care sunt o alternativa sanatoasa pentru gustarile de tip fast-food si pe care le poti gusta in toate zonele Greciei si inclusiv in Romania si alte tari europene.

In ceea ce priveste retetele cu carne de peste sau fructe de mare, grecii sunt inovativi si prepara cele mai suprinzatoare retete, pe langa clasicii creveti sau kalamari la gratar. Iubitorii de fructe de mare si alte preparate care au ca ingredient principal pestele vor avea ocazia sa incerce kalamar umplut cu branza feta, un hamburger grecesc – Bifteki din fructe de mare, kebab si chiar carnati. Asadar, e aproape imposibil sa nu ramai cu gandul la cel putin unul dintre aceste produse din Grecia pe care le-ai gustat in timpul concediului.

Beneficiile consumului carnii de peste – unul dintre cele mai sanatoase alimente

produse din grecia

La nivel general, putini sunt cei care inca nu cunosc faptul ca pestele este unul dintre cele mai recomandate alimente, atat de nutritionisti, cat si de medici. Insa nu toata lumea cunoaste motivele pentru care carnea de peste este atat de apreciata si consumata spre alcatuirea unui regim alimentar echilibrat.

–        Pestele ofera o cantitate mare de nutrienti printre care vitamina D, Omega 3 si proteine;

–        Consumat cu regularitate, pestele reduce riscul dezvoltarii bolilor de inima si impiedica atacurile de cord;

–        Introdus in dieta copiilor, pestele contribuie la cresterea si dezvoltarea armonioasa, prin aportul de Omega 3;

–        Exista numeroase studii care confirma ca pestele poate creste materia cenusie si protejeaza creierul de deterioarare progresiva, datorata inaintarii in varsta;

–        Nu doar ca protejeaza inima si creierul, dar continutul bogat de Omega 3 si Vitamina D reduce riscul aparitiei diabetului, previne si trateaza depresia, contribuind la starea de bine zilnica;

–        Imbunatateste vederea si protejeaza ochii odata cu varstele inaintate si ajuta la un somn linistit.

Pestele se prepara rapid si usor, argument care te va convinge sa il introduci o data pe saptamana in dieta. Cele mai delicioase retete sunt preparate la cuptor sau pe gratar, la care poti adauga o garnitura de legume. Fructele de mare se prepara la fel de repede si facil, fie ca alegi o portie de paste gustoase sau consumul simplu, dupa ce le-ai preparat la cuptor sau la gratar.

Si daca iti doresti sa ai mereu in bucataria ta produse din Grecia 100% autentice, acum ai acces la ele accesand magazinul online www.produse-grecia.ro

 

Produse-Grecia.ro – un magazin aprovizionat cu sortimente de fructe de mare si diverse soiuri de peste specifici insulelor grecesti

Poate ca nu de putin ori ti-ai dorit sa refaci retetele de care te-ai indragostit in timpul vacantei, poate ca militezi pentru imbunatatirea permanenta a stilului alimentar si doresti sa inserezi cele mai inedite gustari cu specific grecesc din peste.

Magazinul Produse-Grecia.ro iti pune la dispozitie mai multe categorii de produse, de la peste congelat (Marides), la fructe de mare (creveti, midii, kalamari, file de sepie, tentacule de caracatita), si pana specialitati alese din carne de peste sau fructe de mare, mai rar intalnite in magazinele noastre clasice: carnati din frucre de mare, hamburger din fructe de mare sau kebab din fructe de mare.

Daca preferi varianta clasica de preparare, poti alege oricand dorada, file de somon, cod sau pestele spada. In mod surprinzator, deoarece reprezentantii magazinului online Produse-Grecia.ro au avut grija sa cuprinda toate tipologiile de peste pe care i-ai putea incerca atunci cand treci prin tavernele grecilor.

––––––––––––

CONTACT:

Telefon – 021 42 32 731 / 021 42 33 940

Adresa – Str.Sergent Constantin Musat , Nr.52A, Bucuresti.

Facebook – https://www.facebook.com/produsegrecia/

 

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.