Biblia si studiul ei – de ce este importanta aceasta lectura

Se spune ca a recunoaste cuvantul lui Dumnezeu si a descoperi viata crestina nu inseamna un timp anume ci cu cat mai repede intra in contact un copil cu aceasta lume, cu atat mai bine. Este important pentru un parinte sa isi ghideze copilul spre viata crestina inca din vremuri timpurii, creand un context favorabil pentru ca mai tarziu copilul singur sa aiba inclinatie in a citit tot mai mult despre subiect.

Biblia, cartea de captai dupa cum i se mai spune, cunoaste mai multe variante. In versiunea adaptata pentru copii, s-a incercat o maniera mai prietenoasa de a face pe cei mici sa invete despre Vechiul si Noul Testament. Dupa cum se stie, limbajul in aceste carti poate fi mai greu de inteles pentru copii, de aceea se simplifica totul pana la varianta de esenta, aceea de a intelege cum Iisus a ajutat lumea si ce fapte minunate a realizat.

Pentru cei interesati sa citeasca aceasta lectura exista optiuni dintre cele mai variate. Spre exemplu Biblia Cornilescu este dedicata studiului, realizata dupa traducerea lui Dumitru Cornilescu. In schimb, pentru copii se recomanda Biblia clasica pentru copii, cea a piticilor, cea simpla, acestea fiind variante regasite in cadrul librariei Maranatha. Pentru cei care sunt interesati sa descopere textul in greaca sau ebraica, exista de asemenea si astfel de optiuni.

De ce sa lecturam Biblia

Avem nevoie sa credem in ceva. Avem nevoie sa ne recladim increderea in noi, in oameni, in lumea din jur. Astfel, relatia fiecaruia cu divinitatea este altfel construita, cand la baza sta intelegerea cuvantului lui Dumnezeu, a menirii omului pe pamant, a invataturilor ce se doresc transmise prin intermediul cartilor crestine. A lectura Biblia trebuie sa fie in cele din urma dorinta de a descoperi mai multe.

Pana la urma in orice tip de relatie cu cei din jur primul pas este cunoasterea. Iar pe Dumnezeu incepem sa-l cunoastem mai bine intocmai prin scrierile despre el.

Din alt punct de vedere, Biblia este cunoasterea despre lume. Este sa spunem o istorie a pacatului stramosesc, a lumii si cum a fost ea creata, a vietii omenesti si evolutiei acesteia. Despre virtute si patima, despre bine si rau, Biblia le cuprinde pe toate.

Pare ca intr-o lume atat de schimbatoare si uneori falsa, cand parca nu mai avem reper despre ce este bine si ce este rau, despre cum ar trebui sa fie viata traita decent, doar o carte sfanta precum este Biblia ar putea sa ne ajute. Ea este cuvantul Divinitatii, insumeaza legile naturii si a firii si te invita sa descoperi adevarul de la origini despre omenire si puterea lui Dumnezeu. Nu ti se pare de ajuns, cel putin din curiozitate, sa o descoperi rand cu rand?

Cunoaste, intelege si vei sti care este adevarul. Daca mergi pe o astfel de premisa, intelegi pe deplin de cele lecturarea Bibliei este importanta. Cauta in librarii varianta de Biblie care ti se pare mai usor de citit, spre exemplu exista si editia cu explicatii.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.