Ai reacție alergică la lenjeria de pat? Iată soluția!

În ultimul timp, tot mai multă lume suferă de diferite afecțiuni ale pielii, alergii cutanate. Atunci când apar erupții pe piele, prima întrebare care apare este legată de materialul din care sunt confecționate hainele pe care le porți, lenjeria de corp, lenjeria de pat etc.

Într-adevăr, cauza alergiilor, în mare parte, poate fi cauzată de țesăturile cu care ești în contact. Simptomele alergiilor se manifestă diferit: nas înfundat, ușoară sufocare, iar dacă pe piele apar pete roșii spre dimineață însoțite de mâncărimi și dispar spre seară, atunci alergia poate fi provocată de lenjeria de pat.

Prima soluție în acest caz este să schimbi lenjeria de pat, optând pentru material hipoalergenic. Pe magazinele online vei găsi o gamă largă de lenjerii și cuverturi din material hipoalergenic.

Care lenjerie este cea mai inofensivă?

Indubitabil, cele mai inofensive țesături sunt cele din bumbac natural. Lenjeriile de pat din bumbac, de exemplu, sunt confecționate 100% din bumbac natural.

Din nefericire, astăzi mulți producători oferă game largi de materiale sintetice la prețuri mici. Însă, până la urmă, cumpărătorul decide: să achiziționeze un produs ieftin și necalitativ sau să dea un ban în plus pentru un plus de sănătate. Suntem de părerea că nu trebuie să economisești la acest capitol, mai ales că alergia este o afecțiune chinuitoare și periculoasă.

Copiii pot suferi și ei din cauza alergiilor provocate de țesături sintetice, pentru că au o piele sensibilă. Ce trebuie să faci dacă ai observat alergii pe corpul micuțului tău?

În primul rând, trebuie să reacționezi cât mai rapid pentru ca lucrurile să nu se agraveze. Mergi la un medic pentru diagnostic și tratament, iar apoi scapă de lenjeria de pat care îți provoacă alergii și achiziționează o lenjerii de pat din bumbac 100% natural, fără imprimeuri prea aprinse. Evită lenjeria pe a cărei etichetă scrie “produs înălbit cu clor”, “nu se calcă” sau “rezistent la curățare în mașina de spălat”.

După ce ai achiziționat lenjeria de pat din bumbac natural, ai grijă de ea în mod corect pentru ca să nu mai ai probleme cu pielea. Clătește lenjeria de două ori după spălare, iar după uscare, calc-o. De asemenea, evită să folosești balsamuri pentru rufe care conțin mult parfum și compuși chimici care pot dăuna pielii.

Sfatul nostru e să ai grijă de tine și de familia ta în mod inteligent, achiziționând lucruri naturale și de calitate.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.