Secretul fericirii soților

Relația dintre oamenii căsătoriți este total diferită de perioada îndrăgostelii de la început. Odată căsătoriți, soții devin un tot întreg, cu bine și cu rele.

Pentru a fi fericiți, ambii soți trebuie să fie împliniți.

Nu există să se ia decizii în mod separat sau să prevaleze problemele unui mai mult decât ale celuilalt. Orice ar face soția, soțul trebuie să fie implicat și invers. Cu alte cuvinte, ambii constituie un tot întreg care face față oricăror încercări și probleme ale vieții.

Soții nu trebuie să aibă secrete unul față de altul.

Totodată, ei nu trebuie să împărtășească aceste secrete cu alții. De exemplu, discuțiile soției cu prietenele sale despre relația personală sau intimă cu soțul poate aduce tensiune în cuplu. Soțul tău trebuie să fie cel mai bun prieten al tău, el este cea mai apropiată persoană cu care trebuie să vorbești pe orice subiect.

Între soți nu trebuie să existe ironii sau reproșuri.

Nu trebuie să te justifici sau să ironizezi situația atunci când te cerți cu partenerul, nu îi aminti de toate neajunsurile. Amintește-ți cum stăteau lucrurile când l-ai ales? Dacă a fost mai bun, înseamnă că de felul în care s-a schimbat ești responsabil chiar tu. Ori soțul își influențează soția, și invers. Trebuie să existe o influență divină, creativă și respectuoasă din partea amândurora.

Soții nu trebuie să glumească unul pe seama altuia.

Deși uneori par a fi amuzante și inofensive, în adâncul sufletului unele glume dor și nu fac deloc bine cuplului, mai ales cânt sunt făcute în public. Acest lucru arată mai degrabă ca o trădare decât un amuzament și generează motive prostești de ceartă în cuplu.

Nu îți implica prietenii în viața ta de cuplu.

Ori tot ce vor face ei, îți vor oferi niște sfaturi după care își vor căuta de treaba lor, de viețile lor, iar tu vei experimenta sfaturile lor pe propria ta piele. Nu uita că ceea ce pare ok pentru prietenii tăi, îți poate face rău ție. Urmează-ți propriul instinct și ia decizii finale doar împreună cu partenerul tău de viață.

Protejează-ți căsnicia de invidie și bârfe.

Răutatea poate intra în casa ta prin intermediul unor oameni invidioși și bârfitori pe care chiar tu îi lași să se implice. Ai grijă de căsnicia ta, evoluează, perfecționează-te alături de partenerul de viață și devino exact modelul de om care ai vrut tu să devii într-o familie.

Citește mai multe articole dedicate relației de cuplu pe lifeinfo.ro.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.