5 aspecte de care sa tii cont in alegerea mobilei de bucatarie

Bucataria este spatiu special, nu doar unde prepari mancare. Daca zona permite, poti amenaja si servirea in acelasi loc, cu atat mai practic si mai bine. Mobilarea unei bucatarii implica imaginatie, creativitate si transpunerea unor functionalitati in ansamblul mobilierului. Cu alte cuvinte, acesta trebuie sa se potriveasca ca stil, dimensiune si desigur sa aiba o paleta cromatica pe gustul tau.

Inainte de a schita cum sa arate mobila bucatarie trebuie sa ai in vedere detaliile care vor face diferenta. Iata cateva dintre acestea:

Exploateaza orice colt

Mai ales acolo unde spatiul disponibil este mic, trebuie sa gandesti o varianta care sa nu insemne compromis la zone de depozitare. Poti incorpora mai toate electrocasnicele, iar pentru zone de colt se pot integra dulapuri special concepute. Astfel, nu trebuie sa ai intreruperi in mobila si nici nu pierzi din adancimea dulapurilor. Forma este chiar una interesanta. Iata un alt avantaj pe care il ai atunci cand alegi mobila la comanda.

Usi si sertare cu amortizor

Una dintre problemele frecvent intalnite se refera la uzura ce apare la usile dulapurilor. Frecventa de deschidere/inchidere este destul de mare asadar trebuie sa te asiguri ca acestea au sistem de buna calitate. Pentru a mentine lemnul sau orice tip de material in conditii bune, prefera finisaje lucioase si elegante, nu care se pot sterge de culoare.

Amortizoarele sunt si ele utile pentru ca vor preveni ca usile sau sertarele dulapurilor sa se loveasca la inchidere.

Dulap cu scurgere, pentru vesela

Un alt aspect important mai ales la imaginea de ansamblu a bucatariei este sa nu existe o zona inestetica si care ocupa spatiu pe blat, reprezentat de suportul de vesela. Acesta poate fi integrat intr-un dulap, avand o scurgere la baza. Se monteaza de regula deasupra chiuvetei si in loc de blat de lemn are la baza o tavita pentru scurgerea apei. Este practic si nu trebuie sa lipseasca din mobila de bucatarie.

De preferat totul compact

Ansamblul mobilier compact permite – vizual vorbind – sa ai o bucatarie estetica si in plus permite realizarea corpurilor supendate sa fie integral amplasate pe suportul special creat. Dulapurile ce trebuie montate sus vor fi amplasate pe zona de suport, nu direct in perete, gaurind asa cum clasic se intampla in trecut. Daca mobila este compacta, fara intreruperi cum ar fi hota neintegrata in mobilier, cu atat mai bine.

Culorile tari sunt o optiune interesanta

Ne-am obisnuit sa credem ca mobila de bucatarie trebuie sa fie alba sau maro, alegeri dintre cele mai populare. Nu rata insa sansa de a colora aceasta zona dupa bunul plac. Poti echilibra un ton de culoare puternica cu un contrast delicat cu alb. Asadar, rosul, movul sau oricare alta culoare pot fi alegeri optime pentru mobila din bucatarie.

Daca ai nevoie de o sursa de inspiratie vizioneaza optiunile de la https://arta-mobilei.ro/. Vei gasi variante colorate, mobila de bucatarie moderna, clasica sau contemporana. O investitie de acest gen nu o faci oricand, asadar merita sa te gandesti in amanunt la ceea ce doresti sa troneze in bucataria ta.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.