Cum setezi si folosesti un sterilizator pupinel manichiura

Normele privind dezinfectarea si sterilizarea instrumentelor pentru manchiura si pedichiura vine ca masura obligatorie impotriva raspandirii unor infectii in mediul in care iti exercti profesia de specialist in acest domeniu. Pentru o curatare efectiva, iti recomandam sa ai cel putin un aparat de sterilizat, de exemplu ai putea sa ai un sterilizator pupinel manichiura. In comparatie cu alte aparate, un sterilizator pupinel manichiura va dezinfecta uneltele de munca si prin cele mai greu accesibile locuri.

Pentru incepatori este important de mentionat ca, inainte de a introduce instrumentele intr-un sterilizator pupinel manichiura, trebuie sa urmeze niste pasi presterilizarii. Acestia constau, in primul rand, din spalarea instrumentelor in apa, pentru a indeparta toate depunerile de piele si nu doar. Dupa ce le-ai uscat, scufunda-le in solutia dezinfectanta si lasa-le pentru cel putin o ora. Este un pas important si obligatoriu n procesul presterilizarii, dupa care instrumentele se mai spala o data mai minutios. Odata ce ai spalat si uscat tot ce ai de sterilizat, poti sa treci la sterilizarea propriu-zisa intr-un sterilizator pupinel manichiura. Probabil ca deja cunosti ca un sterilizator pupinel manichiura foloseste caldura uscata pentru sterilizare si are efect oxidant asupra microorganismelor, spre deosebire de căldura umedă, care o gasim la alte aparate de strilizat, iar materialele car le poti introduce sunt sticla, metalul si ceramica. In functie de temperatura pe care o setezi pentru sterilizare, vei seta si durata. De exemplu vei seta o ora daca vei alege temperatura de 180 de grade celsius. Daca vei alege 160 de grade celsius, timpul de asteptare va fi de doua ore. Temperatura va fi setata in functie de materialul instrumentului suspus sterilizarii.

Ai grija sa nu supraincarci un sterilizator pupinel manichiura, trebuie sa lasi nitel spatiu atat intre instrumente, cat si intre instrumente si peretii aparatului.

De asemenea o atentie aparte trebuie sa atragi programulu de sterilizare, adica important este sa nu deschizi aparatul inainte de finalizarea procesului de stserilizare, iar odata ce acest proces a luat sfarsit, un sterilizator pupinel manichiura va ramane inchis pana cand temperatura va scadea sub 50 de grade celsius. Nu evita sa folosesti manusile din bumbac cand vei scoate instrumentele din aparat.

Unicul dezavantaj, daca il putem numi asa, al unui sterilizator pupinel manichiura, este durata indelungata de sterilizare a instrumentelor. Aceasta in cazul in care fluxul de clienti este mare si ai putea sa nu prea reusesti cu dezinfectarea. De aceea, daca ai un salon de frumusete mare, destul de vizitat de clienti, sigur vei avea la dispozitie un sterilizator pupinel manichiura sau doua chiar, sau alte aparate de sterilizat care iti vor facilita munca, pe langa el.

Printre avantajele unui sterilizator pupinel manichiura se mai enumera si faptul ca acesta nu iti va coroda instrumentele, ca in cazul altor aparate care pot face asta. Respecta tehnica ingrijirii unui sterilizator pupinel manichiura si vei avea garantie la sterilizare si integritatea instrumentelor tale de lucru. Ai grija atat de interiorul, cat si de exteriorul lui, prin curatarea la timp cu produsele permise pentru el, pentru a evita deteriorarea acestuia.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.