Pastreaza-i pe copii activi, chiar si in cele mai plictisitoare zile de toamna

Suntem convinși ca ce am scris mai sus poate părea o utopie, însă adevărul este acesta – există câteva modalități prin care putem face ca frigul, ploaia sau umezeala sa nu îi alunge pe micuti în fata televizorului sau sa îi oblige sa stea cu mainile pe telefoane. De ce? Pentru ca, pana la urma, 

Zilele ploioase sunt la fel de grozave – aproape la fel de importante ca orice zile de vară; și acestea sunt momente excelente în care cei mici sa fie activi. Cu toate acestea, copiii s-ar putea simți blocati în casă de ploaia care îi desparte prea ușor de lumea de afară. Calculatoarele, smartphone-urile sau tabletele s-ar putea să pară la o prima vedere cea mai ușoară modalitate de a-i tine departe de plictiseală, dar prea mult timp in fata dispozitivelor digitale poate face mai mult rău decât bine și le poate afecta micutilor starea generală de sănătate. Mai jos sunt câteva moduri prin care îi putem face sa se joace.

Pregatiti proviziile pentru artă și creativitate!

Plastilina

Captati imaginația și fantezia copiilor oferindu-le diferite materiale de artă cu care să lucreze. Dacă le place pictură, oferiți-le alternative frumoase la o pânză de hârtie, cum ar fi resturi de lemn, bețișoare, cutii de ou sau chiar roci pe care să deseneze. Argila, blocurile de lemn, lego-urile sau origami sunt perfecte pentru copiii cărora le plac munca de construcție. Un proiect de artă excelent pentru legătura dintre părinți și copii este un cub de activități manuale. Adunați laolaltă un carton sau o hârtie mai groasă într-un cub cu 6 laturi. Scrieți câte o activitate diferită pe fiecare față a cubului, cum ar fi „Cântați o melodie” sau „Salt de 3 ori”. Orice tip de joc creativ nu este doar distractiv pentru copii, ci este benefic și pentru dezvoltarea lor mentală, fizică și cognitivă.

De unde iti poti reface stocurile? Noi îti recomandam jocurile de artă și creativitate pentru copii și bebelusi din magazinul KIZO!

Construiti acasa un pluviometru

Cine spune că experimentele științifice nu pot fi (și) distractive? Învățați-i pe copii despre precipitații construind un pluviometru cu materiale simple găsite în jurul casei. Pur și simplu tăiați o sticlă de plastic în jumătate și așezați câteva pietre în partea de jos. Rotiți jumătatea superioară a sticlei de plastic cu capul în jos și așezați-o în interiorul jumătății de jos. Cu o riglă, aliniați vasul pentru a face o scară. Puneti-l in ploaie, în aer liber, asezandu-l undeva în care vântul nu-l va răsturna. Verificați volumul de ploaie și notați măsuratoarea pe hârtie pentru a vedea diferența de cantitate de precipitații de fiecare dată când plouă.

Transformati-i în bucătării mici

Toata aceasta activitate în timpul zilelor ploioase îi va face, în mod inevitabil, sa dorească multe gustări. Transformă aceasta oportunitate intr-o activitate prin care sa ii apropii de munca în bucătărie. Încurajează-i să ajute la activitățile de gătit adecvate vârstei. Gătitul îi învață valoarea nutritivă a alimentelor și îi poate ajuta să-și construiască obiceiuri alimentare mai sănătoase, ca adulți. Gustări ușor de făcut, cum ar fi pizza sau sandvisurile sunt perfecte de pus în practică. 

Părinții sunt încurajați să se alăture distracției data viitoare când copiii lor îi invită să se joace. Studiile au arătat că timpul de joacă promovează dezvoltarea sănătoasă a copilului și întărirea legăturii copii-părinți. Aceasta este una dintre cele mai bune metode de a-i ajuta pe cei mici să se transforme în adulți creativi, sănătoși și  fericiți.

Tags:

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.