Invata sa inoti cu Initiereinot.com!

La fel ca multi alti copii crescuti la bloc, nu am avut ocazia sa invat sa inot de mic. Din pacate, nu am beneficiat nici de statul la tara, deoarece bunicii mei se mutasera de foarte multi ani la oras. A trebuit sa indur multe veri pe balcon, singur, in timp ce prietenii mei se furisau la strand pentru a se racori. Si iata ca acum, la varsta de 30 de ani, ma gandesc daca mai este oare posibil sa invat sa inot. 

Incepand un nou an, si stiind ca ma voi duce in vacanta la mare anul acesta, am decis ca voi invata sa inot, chiar daca este ultimul lucru pe care il voi face. Am cautat peste tot pe pe internet cursuri, insa multe scoli de inot se adresau doar copiilor. Doar pe site-ul https://www.initiereinot.com am gasit cea ce cautam: Cursuri de initiere inot pentru adulti. Din fericire pentru mine, aceste cursuri se pot practica in patru locatii diferite din Bucuresti:

– Bazin inot Alexandria;

-Bazin inot Berry;

-Bazin inot Olimpia;

-Bazin inot Steaua. 

Toate bazinele mentionate mai sus sunt corespunzator amenajate, iar antrenorii nu isi scapa din ochi nicio secunda elevii. Desi primele ore nu au fost deloc usoare, antrenorul de la bazinul Olimpia ( fiind cel mai apropiat de mine), si-a dat toata silinta pana cand am invatat sa inot fara pluta. Acum ma aflu la a 5-a lectie si sunt foarte multumit. Nu numai ca am invatat bazele inotului, dar am decis sa continui cu acest sport, deoarece ofera o multime de beneficii pentru sanatate.

Inotul este doar o ramura a activitatilor sportive in apa. Inotul, dupa cum bine stim, poate fi practicat la suprafata sau sub apa. Cuprinde diferitele activitati fizice practicate in apa: scufundari, inot sincronizat, scufundari etc. Fie ca este vorba de aerobic in apa, aquabike, apa yoga sau doar inot, oricine poate practica un sport in apa. Se recomanda 2 pana la 3 sedinte saptamanale pentru a obtine beneficiul maxim.

Unul dintre primele beneficii ale inotului este, cu siguranta, absenta impacturilor asupra articulatiilor si spatelui, ceea ce inseamna ca acest sport poate fi adoptat la toate varstele. Studiile au aratat ca practicarea unei activitati acvatice calmeaza durerile legate de artrita si osteoartrita, intarind in acelasi timp articulatiile. Inotul ajuta, de asemenea, la mentinerea sau chiar la imbunatatirea sanatatii oaselor la femeile aflate in premenopauza sau la menopauza. Practicand acest tip de sport, persoanele in stare fizica buna, se vor proteja de posibile dureri articulare. 

Lipsa de greutate resimtita atunci cand o persoana este cufundata in apa, face posibila lucrarea tuturor muschilor cu blandete. Deoarece flotabilitatea corpului este de 80%, miscarile dificil de efectuat pe sol pot fi usor efectuate in apa. In plus, o sarcina suplimentara nu este necesara, deoarece mediul acvatic in sine ofera rezistenta. Un studiu arata ca un antrenament timp de 8 saptamani la un program de inot permite cresterea masei musculare a tricepsilor cu 23,8%. Inotul regulat poate tonifica muschii bratelor, picioarelor si trunchiului. 

Formele de inot sunt multiple si permit sa lucreze diferite muschi. Iata 4 tehnici:

Brasul foloseste in principal bicepsul, muschii pectorali si muschii abdominalii. Mainile sunt unite la inaltimea pieptului. Acestea sunt apoi impinse inainte pana cand bratele sunt complet intinse. Apoi, se separa, alearga de-a lungul fiecarei parti a corpului si se intalnesc la pozitia initiala. In acest timp, picioarele executa o foarfeca de piept care consta in aducerea calcaielor feselor si apoi propulsarea lor ca un salt de broasca. Cu cat este mai rapida aceasta combinatie de miscari, cu atat va fi mai puternic impulsul.

Usor de executat, crawl va permite sa inotati rapid. In timp ce picioarele alterneaza, bratele sunt alternativ in afara apei. Palma mainii ar trebui sa fie indreptata spre apa atunci cand va scufundati in ea pentru a promova propulsia. Acest tip de inot ajuta la tonifierea tuturor muschilor: brate, umeri, picioare, piept si abs.

Back Crawl. Aceasta practica va permite sa lucrati muschii spatelui in mod eficient. Miscarile sunt aceleasi ca si pentru crawl normal, cu exceptia faptului ca spatele se confrunta cu apa, mai degraba decat cu pieptul. Dificultatea majora cu tararea din spate ramane in traiectoria initiala.

Stilul fluture. Miscarile de ondulare ale inotului de tip fluture permit muschilor abdominali sa fie profund lucrati. Cu toate acestea, este cea mai dificila tehnica de stapanit, deoarece necesita o coordonare perfecta. Picioarele ar trebui sa se unduiasca pentru a propulsa trunchiul din apa. Cand iesiti din apa, bratele sunt deschise in forma de U, iar palmele ar trebui sa coboare mai intai. Odata ce bratele au intrat in apa, acestea trebuie impinse inapoi la talie. Aceasta secventa trebuie repetata continuu.

Pe langa utilizarea tuturor muschilor corpului (biceps, triceps, abdominali, cvadriceps etc.), inotul intareste sistemul respirator si capacitatea cardiovasculara. Este una dintre cele mai eficiente activitati fizice pentru a imbunatati revenirea venoasa.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.