Ce sunt porii dilatati?

Pielea este un organ care respira si transpira prin pori, mici orificii  care acopera intreaga suprafata a epidermei. Cand acesti pori sunt dilatati, infundati sau inchistati, devin o afectiune neplacuta a pielii si trebuie tratati. Porii mari si punctele negre sunt una dintre cele mai incapatanate si dificil de tratat probleme ale pielii. Cu alte cuvinte, acesti pori dilatati sunt dificil de eliminat complet. S-ar putea sa simtiti ca ati incercat totul, dar, de fapt, majoritatea persoanelor ajung sa foloseasca produse sau tratamente care inrautatesc situatia.

Pentru a obtine cele mai bune rezultate in tratarea porilor, trebuie sa stiti exact ce functioneaza si ce nu. Noi va recomandam tratament pori dilatati la clinica Yiara. Tratamentele inovatoare propuse de clinica Yiara ofera eliminarea acestor pori dilatati laser. Procedura se efectueaza cu ajutorul Harmony XL PRO. Harmony XL PRO este o platforma laser cu 7 capete de tratament, pe care medicul le schimba in functie de problema cu care se confrunta pacientul. Este si un bun tratament pentru acnee si cicatrici anti-acneice, elimina leziunile vasculare, sterge tatuaje, elimina transpiratia axilara, uniformizeaza culoarea pielii. 

Ce sunt porii?

Porii sunt mici gauri in piele prin care creste parul, si prin care sebumul (uleiul natural al pielii) iese la suprafata. Porii dilatati sunt localizati in principal pe zona T: frunte, nas si barbie. Porii mariti sunt rezultatul deschiderii canalelor pilosebacee. Pe pielea sanatoasa, porii sunt de obicei prea mici pentru a fi vizibili cu ochiul liber.

De ce se maresc?

Un por este o cavitate. Porii pot fi inestetici atunci cand afecteaza claritatea texturii pielii si netezimea epidermei. Cand exista un exces de sebum si acumulare de impuritati, porii se blocheaza, ceea ce favorizeaza aparitia punctelor negre si a cosurilor.

Porii se pot extinde din motive ereditare. Unii oameni se nasc cu pori mari, iar factorul biologic sau genetic este greu de evitat. Pielea grasa tinde sa produca mai mult sebum decat pielea normala sau uscata, determinand blocarea sau marirea porilor. Celulele moarte, bacteriile si alte impuritati infunda porii. Acest lucru explica aparitia cosurilor si a punctelor negre la persoanele cu piele grasa sau mixta.

O rutina proasta de ingrijire a pielii poate provoca, de asemenea, pori dilatati. Daca celulele moarte ale pielii si sebumul se acumuleaza in sau in jurul porilor, apar punctele negre.

Pubertate, sarcina, menopauza, imbatranirea, soarele sunt alte cauze ale porilor dilatati. Pentru a rezolva problema, apelati la tratamentul oferit de clinica Yiara! 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.