Imprumuturi pentru un viitor mai bun!

Platforma online Vreaucredit.ro se dovedeste a fi mai utila decat ne putem imagina. Acest site ofera informatii foarte utile persoanelor care vor sa stie cat mai multe despre credite imobiliare, credite personale sau refinantari. Totul incepe prin introducerea datelor de catre persoana interesata pe Vreaucredit.ro, cu suma si tipul de credit. Desigur, site-ul necesita si date precum tipul de credit imobiliar, cu ipoteca, fara ipoteca, etc. 

De asemenea, exista mai multe tipuri de credite imobiliare precum:

-Creditul pentru prima casa;

-Credit pentru achizitie imobil;

-Credite pentru achizitie teren;

-Credite pentru constructie imobil;

-Credite pentru modernizare imobil;

Ce este creditul prima casa? 

Statul roman se angajeaza ca prin Fondul de Garantare Prima Casa sa finanteze in momentul de fata o buna parte din creditele acordate de catre bancile participante la program. Conditia impusa este ca bancile sa vina cu oferte de creditare ceva mai accesibile pentru persoanele care doresc sa isi cumpere o prima locuinta.

Astfel, pentru imprumuturile luate pentru locuinte vechi, statul garanteaza 40 % din suma, iar pentru creditele luate pentru imobilele noi, 50 % din suma totala va fi asigurata de catre Fondul de Garantare Prima Casa. 

Prin locuinta noua se inteleg acele imobile care au fost finalizate/consolidate cu maxim 5 ani inainte de depunerea cererii de creditare.

Care sunt conditiile pentru obtinerea unui credit imobiliar prima casa?

-Rata dobanzii nu are voie sa depaseasca ROBOR la 3 luni + 2 % marja bancii (aici fiind inclus si nivelul maxim total al comisioanelor ce pot fi percepute);

-Exista un comision de garantare care este platit catre Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, in valoare de 0.45 % pe an, ce se aplica la 50 % din sold pentru locuintele noi si 40 % pentru cele vechi; 

-Nu se vor percepe comisioane pentru rambursarea anticipata a creditului. 

Desigur, exista si anumite limitari pentru sumele ce pot fi accesate: 

-Pentru locuintele vechi, vei putea accesa maxim 57.000 euro;

-Pentru locuintele a caror receptie de constructie sau de consolidare a fost facuta cu maxim 5 ani inainte de solicitarea creditului poti obtine cel mult 66.000 euro; 

-Daca doresti sa iti construiesti tu o casa individual, atunci vei putea accesa tot 66.000 euro;

-Pentru cei ce vor construi o casa in regim de asociere, plafonul poate ajunge pana la 71.250 euro.

In ceea ce priveste suma ce trebuie platita drept avans Prima Casa, aceasta este in principiu setata la minim 5 % din pretul locuintei, daca valoarea ei nu depaseste plafonul maxim acceptat. 

In caz contrar, la cei 5 % din suma maxima acceptata pentru fiecare categorie in parte, se va adauga diferenta dintre valoarea locuintei si suma plafon.

Vreaucredit.ro este platforma ce poate oferi informatii utile pentru acest tip de credit imobiliar. Site-ul se dovedeste a fi util in special pentru persoanele care nu dispun de timpul necesar pentru a se consulta cu un reprezentant bancar sau cu mai multe institutii bancare. Folosind propriile criterii pentru tipul de credit dorit, cei interesati afla rapid ce banca poate sa le ofere o oferta avantajoasa!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.