Simt nevoia să merg la un psiholog bun

Cu toții avem perioade grele în viață care ne sfâșie sufletul. Perioade care pot lăsa cicatrici puternice și care credem că  nu o să le putem vindeca niciodată.

Când te doare capul sau orice parte fizică, iei o pastilă și îți trece. Dar…când te doare sufletul, ce iei, cu ce îl vindeci?

Avem perioade din viață când nu ne mai mulțumește nimic, parcă totul este împotriva noastră. Începi să îți pui întrebări precum cu ce ai greșit, de ce nu ești fericită sau împlinită și încet încet, aceste gânduri încep să apară zilnic în tot ceea ce faci.

De cele mai multe ori nu înțelegem că fericirea noastră nu depinde de cei din jurul nostru, ci doar de noi înșine. Pentru că noi facem alegerile în viața noastră. Noi ne complacem într-o relație care nu ne mai aduce nimic bun și ajunge să fie toxică sau într-un job care nu mai mergem cu drag și șeful devine din ce în ce mai nemulțumit de noi.

Despre iubirea condiționată și cea necondiționată

Iubirea din punctul meu de vedere este un subiect delicat al zilelor noastre. Când rostești acest cuvânt la ce te gândești? Ți se înseninează fața sau te întristează instant?

De aici îți dai seama dacă ești fericit sau nu, dacă ești într-o relație de iubire sau toxicitate. Eu personal, nu consider că există iubire într-o relație atunci când partenerii nu se respectă reciproc, nu au încredere unul în altul, nu mai există relații intime și nu mai comunică. Dar nu se despart pentru că s-au obișnuit unul cu altul. Nu există așa ceva!

Aceste sentimente de frică, de neîncredere, de nemulțumire duc la depresie. Și cred cu tărie acest lucru. Atunci când dorești să te implici într-o relație de lungă durată, automat îți asumi niște responsabilități.

Atunci când ai un copil, îl iubești necondiționat. Îți dau un exemplu. Vine într-o zi de la școală și îți spune că a luat nota 2, în zilele următoare te sună directoarea și îți spune că un geam a fost spart la școală de către copilul tău. Cum gestionezi lucrurile? Îl mai iubești la fel ca înainte? Firește că da, e sânge din sângele tău. Chiar dacă nu ți-a adus mulțumiri în ultima perioadă, stai de vorbă cu el, îi explici că nu este în regulă și treceți mai departe. Corect?

Dragostea dintre 2 parteneri de multe ori este condiționată. Dacă ești într-o relație de ceva timp cu cineva și simți la un moment dat că parcă nu mai este aceeași persoană ca la început, nu te mai îmbrățișează când intră în casă, nu te mai sună atât de des, este rece cu tine, iar când sunteți amândoi, preferă să stea mai mult pe telefon decât să petreacă timp cu tine, începi să îți pui un semn de întrebare. Încerci să discuți cu el să vezi ce se întâmplă, iar el îți spune că nu are nimic și te mai face și nebună. Care este reacția ta? Bați în retragere și îți propui că dacă el nu va face primul pas către tine nici tu nu-l vei face. Și încet totul se strică. Asta înseamnă iubire condiționată. Atunci când pui condiții.

De cele mai multe ori, simți că nu mai faci față problemelor și clachezi.

Te-ai gândit vreodată să mergi la un psiholog?

Da, recomand un specialist în aceste situații din 2 motive.

  1. În primul rând psihologul din fața ta nu te va judeca niciodată și nu-și va forma idei preconcepute. Te poți deschide față de el și este capabil să găsească o soluții în ceea ce te privește.
  2. Un specialist are capacitatea să te pregătească pe viitor ca să vă descurcați și fără ajutorul lui, mai mult decât atât, te ajută să te dezvolți ca persoană și să-ți îmbunătățești stima de sine.

Eu îți pot recomanda cu încredere pe danielivan.ro. Daniel Ivan pune suflet în ceea ce face și meseria lui a transformat-o în pasiune pentru că iubește oamenii. Are studiile necesare și este cel mai în măsură să îți rezolve problemele pe care nu le mai poți gestiona singură.

Aici gasesti un psihoterapeut bun care cu siguranță va face schimbări majore în viața ta.

Contact: contact@danielivan.ro.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.