Case construite din lemn – ce avantaje au, aparte de faptul că sunt eficiente energetic 

Să aveți o casă a voastră, sună atât de măreț și este un scop pe care mulți îl au în viață. Doar că unii aleg nu tocmai inspirat când vine vorba de tipul de casă și de proiect. Am asistat cu toții la generația celor care plecați din țară, au preferat să își trimită resursele financiare pentru a ridica case din beton mărețe. Și-au dat seama însă că nu este rentabil din punct de vedere al întreținerii și nu numai. 

Acest caz concret ne învață despre lecția practică – să alegem case construite din lemn, pentru că sunt avantajoase. Acestea sunt mai rapid de construit, sunt eficiente energetic și, în plus, sunt rezistente la cutremur. 

Calitățile lemnului conving 

Casele pe structură din lemn sunt construcții rezistente și versatile. Puțini știu și despre faptul că sunt mai puțin poluante. Iată ce calități ale lemnului conving asupra faptului că astfel de case sunt mai avantajos de ales: 

  • Astfel de case sunt mai rapid construite. Unul din motive este faptul că timpul de uscare este scurtat încă din șantier. De asemenea, parte din subansamblurile casei sunt realizate în fabrică, iar pe șantier sunt doar îmbinate. Vorbim aici despre pereți, acoperiș sau planșee. 
  • Șantierul este mai curat. Sună contradictoriu cu ceea ce știm de regulă despre șantierele caselor în construcție. Iată însă că există și șantiere mai curate, întrucât în cazul caselor din lemn nu mai sunt implicate etapele clasice de utilizare ale cimentului. Plus că, deșeurile care rezultă sunt mai puține, iar costurile implicate de îndepărtarea acestora sunt mai mici. 
  • Rezistență mai mare la cutremur. Poate că zona în sine nu are un istoric în desfășurarea de cutremure în mod frecvent, asta nu înseamnă că nu sunt luate în considerare aspectele ce țin de astfel de evenimente. Dar lemnul este mai ușor decât betonul și cărămida, prin urmare o casă din lemn este mai ușoară. 

Să vorbim despre întreținerea unei case din lemn 

Se vorbește foarte mult despre randamentul acestor case. Este adevărat, casele din lemn presupun costuri mai mici de întreținere. Este obținută o eficiență ridicată și prin faptul că pereții au un strat gros de izolație. Este folosit material izolator – vată bazaltică, lana de lemn, celuloză – ce se montează în interiorul peretelui încă din momentul fabricației. Este obținut totodată și un spațiu util mai mare. 

Condiția ca un viitor proprietar să aibă parte de toate aceste avantaje ale caselor din lemn este de a  colabora cu un constructor cu experiență. Despre case construite din lemn știe mai bine Litarh. Despre această firmă este posibil să fi auzit, dacă v-ați interesat în mod detaliat despre construcțiile de case din lemn, casele eficiente energetic, pasive, care au un consum anual sub 15 kWh/m². Proiectele duse la bun sfârșit sunt atât în țară, cât și în străinătate și este posibil să vă inspire în alegerile pe care urmează să le faceți. Detalii în pagina oficială. 

Contact: 

office@litarh.ro

Valea Moldovei, județ Suceava

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.