Cum să-ți menții inima sănătoasă? Nu uita de controale de prevenție, la cardiologie, la clinica Hereditas

Problemele cardiovasculare se clasează în topul bolilor de care suferă foarte multe persoane. Aceste probleme se pot dobândi ereditar, dar și din cauza stresului, a alimentației incorecte și a lipsei sportului din viețile noastre. Știai că oboseala fizică extremă, în urma unui efort pe care îl depui, poate fi cauzată de inima ta?

Dorești să mergi în natură pe munte și te simți de-a dreptul epuizat pe parcursul traseului? Te-ai simțit vreodată rău în momentul în care ai mers la alergat? Dacă ești din Suceava, și vrei să-ți faci o consultație, să te asiguri că totul este în regulă, vezi aici un cardiolog in Suceava care să te poată ajuta. Important este să îți asculți corpul și să te asiguri că totul este în regulă, din timp.

Unde poți merge la un consult cardiologic?

Nu lăsa pe ultima sută de metri ce te supără. Poate că, uneori, putem să mai amânăm unele activități sau sarcini pe care le avem de făcut, dar problemele de sănătate nu trebuie ignorate sau amânate. La Clinica Hereditas Suceava găsești medici foarte bine pregătiți, care te pot ajuta cu probleme pe care le ai. Aici o să te bucuri de o îndrumare corectă și servicii medicale eficiente, ca să te poți pune pe picioare cât mai repede.

Afectează, alimentația, sănătatea inimii?

Fii sigur de asta. Ai auzit de colesterol? Gândește-te la colesterol ca la inamicul inimii tale. Dacă mănânci foarte gras, o să ajuți acest inamic să crească în putere. Ce se întâmplă cu inima ta dacă ai colesterolul prea ridicat? Începe să aibă probleme de funcționare, o să obosești mai repede când faci efort fizic și o să ai un risc crescut de boli cardiovasculare. Secretul în combaterea acestui inamic, este să echilibrezi bine lucrurile din viața ta.

De obicei, când auzim cuvântul dietă ne gândim la o perioadă scurtă de timp în care trebuie sa ne abținem din a mânca diferite alimente, pentru a slăbi. Dar încearcă să privești dieta ca pe un prieten. Nu este doar despre a te restricționa, este despre a-ți găsi un echilibru și de a funcționa cât mai bine posibil. Dieta este făcută ca tu să ai grijă, cu ajutorul ei, la ce nutrienți furnizezi corpului tău prin mâncarea pe care o consumi. De ce nu se recomandă mâncarea de la fast-food? Pentru că este o mâncare grasă, care îți va ridica foarte tare glicemia și nivelul de colesterol din sânge, lucru deloc benefic pentru corp. Pe lângă faptul că o să fie afectat corpul în mod negativ, nici n-o să-și primească nutrienții de care are nevoie.

Cum ajută sportul să ai o inimă sănătoasă?

Sigur ai auzit de cardio, denumirea acestui tip de exerciții nu este pur întâmplătoare. Cardio poți face prin alergare, înot, mersul cu bicicleta. Prin practicarea acestor activități, o să ai un risc mai scăzut de probleme precum: diabetul, bolile cardiovasculare. De asemenea, prin sport, elimini hormoni care te ajută să scapi de stres. Știai că stresul constant, afectează inima?

Focusează-te pe consumul de fructe și legume, proteine, cereale și încearcă să faci loc și sportului în viața ta, ca să te bucuri de o inimă sănătoasă.

Contact:

+40 330 408 407
office@clinica-hereditas.ro

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.