Ce este contabilitatea

Contabilitatea este o stiinta dar si o arta. Prin aceasta dispciplina se stapanesc afacerile si toate informatiile, datele si statisticile de ordin financiar se inregistreaza, se controleaza cu ajutorul contabilitatii. Contabilitatea este, de asemenea, o activitate care se aplica atat persoanelor juridice cat si persoanelor fizice. Toti ne facem calcule. Chiar si in sanul unei familii se fac calcule. Facturile si datoriile stranse in decursul unei luni sunt tot un fel de calcule contabile.

In momentul in care vorbim despre o firma, companie sau institutie, contabilitatea ajunge, insa, la un alt nivel, mult mai complex. In acel moment contabilul, care stapansete toate datele si informatiile, nu este doar o persoana care face calcule ci si un consilier juridic, deoarece trebuie sa stie exact care este legislatia financiara in foarte multe cazuri. Contabilitatea a aparut de foarte mult timp si inclusiv oamenii din epoca Bronzului aveau un fel de contabili. Orice calcul al granelor, animalelor, pielilor, insemna, de fapt, contabilitate. Odata cu trecerea timpului, si aceasta disciplina s-a dezvoltat cat mai mult, ajungand, repet, o arta si o stiinta in acelasi timp.

Oricine, in societatea actuala, are nevoie de contabilitate si contabili. Indiferent de marimea firmei tale, trebuie sa existe cineva care sa iti tina socotelile si cheltuielile in frau. Nu este vorba numai despre a sti cum si incotro se dezvolta afacerea ta. Este vorba si despre controlul periodic efectuat de catre institutiile abilitate, carora trebuie sa le dai socoteala in legatura cu activitatea comericiala a companiei sau firmei tale. Orice tentativa de a nu raporta banii, care intra sau ies din firma, reprezinta o tentativa de frauda.

Daca nu apelati la serviciile unui contabil, puteti intra sub incidenta legii chiar fara sa vreti. De aceea este indicat sa apelati la servicii contabilitate Bucuresti, cu experienta, care sa stie exact ce aveti de facut si cum se desfasoara activitatea firmei. Multe companii sau firme nu doresc sa apeleze la un anume angajat special pentru a efectua contabilitatea si prefera o firma precum Real Cont Audit. Experienta de peste 14 ani in acest domeniu, recomanda intreaga echipa pentru a va gestiona conturile si rapoartele financiar contabile. Nu este o munca ce trebuie lasata pe mana unor amatori, ci aveti nevoie, in acest caz, de profesionisti adevarati. Echipa Real Cont Audit va poate oferi orice tip de serviciu contabil. Daca nu stiati, exista mai multe tipuri de contabilitate:

contabilitatea financiara care se ocupa cuurmarirea, controlul si prezentarea situatiei financiare. Pentru a realiza acest tip de contabilitate trebuie sa ne bazam pe normele elaborate de autoritati.
contabilitatea interna de gestiuneurmareste detaliile gestiunii interne a unitatii.
In plus, trebuie sa se faca diferente intre: contabilitatea pentru operatorii economici care se aplica societatilor comerciale de orice fel, miciilor intreprinzatori, marilor companii, contabilitatea bancarasi a altor instituii financiare, contabilitatea societatilor de asigurare si reasigurare, contabilitateaorganizatiilor non-profit sau non-guvernamentale, contabilitatea institutiilor publice si contabilitatea nationala. 

Indiferent de tipul de contabilitate de care aveti nevoie, firma Real Cont Audit va va oferi tot sprijinul necesar. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa contactati, cat mai repede, echipa.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.