S.B.S.1 Cuplul Apa si cafea in viata unui angajat somnoros!

Doamne, ce emoții am! Astăzi este ziua cea mare, ziua pentru care ne-am pregătit cu toții. Off! Sunt atât de emoționată încât am uitat să mă prezint, numele meu este Mirabela. Eu mă ocup de departamentul de producție al unei multinaționale. Zi de zi lucrăm pentru a scoate pe piață cele mai frumoase modele de pantofi. După aproape un an de eforturi a venit în sfârșit timpul pentru prezentarea unei noi colecții de pantofi.  În această lume agitată totul poate fi dat peste cap într-o clipită, doar cu o mică greșeală. Noi am mai trecut prin asta, anul trecut, iar încă o greșeală ne-ar aduce dispariția din piață. Rezultatul fiind  falimentul. Acum însă i-am adus pe cei de la La Fântâna lângă noi și sperăm ca totul să meargă bine.

 • Mirabelaaaa, vino la mine în birou! (se aude vocea șefului, se pare că este foarte nervos. Pătrund în birou cu puțină teamă.)
 • Bună dimineața!
 • Să nu aud nici o ”Bună dimineața!” … Ai verificat cutiile cu pantofi să fie în ordine? Știi doar că dacă repetăm faza de anul trecut nu o să putem trece peste probleme. (Aproape nici nu aud ultima propoziție sunt mai preocupată de ochii roșii care trădează cele patru nopți albe petrecute la birou.)
 • Să vă aduc o cafea? (Știu nu asta trebuia să spun, dar mi-a scăpat. Șeful face ochii mari la mine.)
 • Nu am nevoie. Te-am întrebat ceva și te rog să îmi răspunzi. (Este mult prea nervos și știu că asta nu ne va ajuta la prezentarea colecției.)
 • Pantofii sunt în regulă, i-am verificat deja de trei ori. Nu se va mai repeta faza de anul trecut. (Pe atunci scumpul nostru Dorel, obosit după trei zile de muncă încontinuu încurcase cutiile. Între timp comisia de verificare nu mai așteptase să le punem în ordine) Cu toate acestea cred că aveți nevoie de o cafea pentru a vă destinde. (Nu fusese de acord cu schimbarea cafelei cu Kafune și a apei cu cea de la La Fântâna. Chiar și acum când murea de somn ținea la orgoliul său) 
 • Am spus că nu am nevoie! Să se verifice din nou cutiile, nu vreau nici cea mai mică greșeală.

OK, deci nu merge așa? Mi-am strâns prezentarea și am ieșit pe culoar, după ce mi-am băut cafeaua am mai făcut una. De această dată am intrat în birou neanunțată, fără a mai aștepta altă reacție am lăsat cafeaua pe birou și am ieșit. Câțiva colegi, care văzuseră faza, se așteptau să audă țipături. În birou însă se lăsase liniștea. Au trecut 5 minute de liniște, până când…

 • Mirabelaaa… (Vocea părea una fericită, care aproape m-a speriat inițial.) Ce v-am spus eu despre cafea la birou? (Prevedeam deja un ditamai scandalul. Cred că ne zisese de 1000 de ori că nu vrea alt cuplu apă și cafea la noi în birou.)
 • Păi…
 • Te rog să nu mă întrerupi. Ai cumpărat cafea de la Măriuca așa cum ți-am zis? (De această dată chiar mă dă afară… cum să îi spun eu șefului că acea cafea nu are niciun gust? Cum să îi explic că ne vom face de râs față de oamenii din comisie?).
 • Nu am cumpărat pentru că acel lichid nu se poate numi cafea. Kafune este o cafea adevărată al cărei parfum reușește să te trezească chiar și în cea mai obositoare dimineață. Încă de la prima gură, corpul îți este electrizat și fiecare părticică din el prinde viață. Nu poți confunda această combinație de apă și cafea cu nimic în lume. Știu că nu ați fost de acord cu toate acestea, însă, după cum puteți vedea, nimeni nu mai este obosit. Fiecare dintre noi am muncit în aceste zile încontinuu pentru ca totul să iese perfect, iar fără La Fântâna nu am fi reușit.  (Am spus toată fraza aproape pe nerăsuflate, îmi era prea teamă că dacă mă voi opri nu voi mai putea continua. Stăm câteva minute în tăcere, este clar că nu se aștepta la asta, dar eu nu pot servi comisiei acel lichid). 
 • Dacă îmi spuneai toate acestea în urmă cu o jumătate de oră aveai asigurat locul la șomaj. Cu toate acestea după ce ai ieșit din biroul meu nu a mai rămas decât mirosul îmbietor al cafelei. Îl simțeam în fiecare dimineață, dar credeam că este un parfum nou. Cine să fi ghicit că ați cumpărat o băutură miraculoasă? Te rog să pregătești astfel de cafele pentru toți membrii comisiei. (A fost rândul meu să nu mai am cuvinte. Nu îmi venea să cred cât de mult se schimbase șeful în doar câteva minute. Știam că Kafune este miraculoasă, dar la un astfel de rezultat nu mă puteam aștepta.)
 • Am înțeles.

Ieșind râzând din birou, colegii se uitau cu mirare la mine. Am apucat doar să strig către Cansu să pregătească cafelele, când Ibrahim ne-a anunțat că membrii comisiei sunt deja la noi. Nu îmi venea să cred, trebuiau să ajungă peste o oră și totuși, iată-i la ușa noastră. Noroc cu cafeaua că am avut timp să ne pregătim perfect prezentarea. Nu mă așteptam ca membrii comisiei să fie atât de interesați de colecția noastră. Nici nu am observat când se ajunsese deja la a 3-a cană de cafea. 

 Domnul Președinte a ținut să vorbească cu șeful meu în birou, de cele mai multe ori asta prevestește ceva rău. Nu îmi venea să cred mai ales că totul păruse perfect. Președintele Comisiei a plecat și  apoi…

 • Mirabela. (Eram terminată, asta era clar.)
 • M-ați chemat. (Nici nu îmi găseam cuvintele)
 • Știi ce mi-a zis Domnul Președinte?Anul trecut puteam trece peste întârzierea voastră, dar când ați adus  cafeaua aceea, totul s-a spulberat. De această dată v-am pus primii pe listă pentru că mă așteptam să fiu întâmpinat cu aceeași cafea. Îți spun sincer că acum ne-ați cucerit și dacă o țineți în felul acesta vă vom propune pentru cea mai bună firmă a anului.
 • Adică nu sunt concediată?  
 • Nu, nici nu se pune problemă. Din contră voi vorbi mâine să fii promovată. Să îmi faci legătura cu băieții de la La Fântâna să vedem cum putem avea o colaborare de durată.  (Nu îmi venea să cred, în sfârșit aveam ocazia de a mă bucura de recunoaștere și totul datorită cafelei.)

La puțin timp am reușit să câștigăm și alte premii. Diverse firme și magazine ne vizitau pentru contracte. Nici până acum nu am înțeles câte veneau pentru cafea și câte pentru produse. Un lucru este cert La Fântâna ne-a scăpat de faliment și ne-a adus pe culmile succesului. Nici nu vreau să mă gândesc ce se întâmpla dacă nu apelam la acest cuplu cafea și apă.

Acest articol a fost scris pentru Super Blog Spring 2017!
24 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.