Cum aleg tipul de depozit?

Depozitul reprezinta locul utilizat fie pentru depozitarea lucrurilor personale, fie pentru depozitarea marfii ce urmeaza a fi vanduta. Indiferent ca este utilizat in scop personal ori comercial, depozitul trebuie ales in functie de anumite criterii altfel risti fie sa achizitionezi un depozit care iti ofera prea multe facilitati pentru ceea ce ai tu nevoie, fie sa achizitionezi un depozit care nu iti satisface nevoile in ceea ce priveste depozitarea marfii. Avand in vedere acest lucru, in continuarea acestui articol voi prezenta pe scurt cele mai importante aspecte de care trebuie sa tii cont in momentul in care doresti achizitionarea unui depozit pentru a putea fi pe de plin multumit de alegerea facuta.

Modul in care este construit depozitul reprezinta unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie tinut cont pentru ca acest aspect va avea impact asupra lucrurilor ce urmeaza a fi depozitate. In functie de acest criteriu pot fi achizitionate urmatoarele tipuri de depozite:

  • Depozite deschise;
  • Depozite semideschise;
  • Depozite inchise;

Suprafata depozitului este un alt criteriu foarte important ce trebuie avut in vedere in momentul in care se doreste achizitionarea unui depozit pentru ca acest criteriu influenteaza atat pretul de achizitie al depozitului cat si volumul ce poate fi depozitat. Chiar daca volumul de depozitare poate fi marit prin amplasarea de rafturi metalice acest lucru nu inseamna ca suprafata depozitului nu trebuie sa fie mare in cazul in care avem nevoie de un volum mare pentru depozitare.

Locul in care este amplasat depozitul reprezinta un alt criteriu foate important pentru ca si acest aspect are impact negativ ori pozitiv asupra finantelor.

In cazul in care marfa ce urmeaza a fi depozitate are nevoie de anumite conditii de depozitare, utilitatile pe care le ofera depozitul reprezinta un alt aspect foarte important in alegerea depozitului ce urmeaza a fi achizitionat.

Raportul pret calitate este un factor foarte important caruia trebuie sa i se acorde o atentie deosebita pentru ca acest factor cu siguranta va influenta in mod negativ balanata financiara pe care cu greu reusesti sa o tii in echilibru.

Avand in vedere ca acestea sunt doar o parte dintre cele mai importante criterii de care trebuie sa tii cont in momentul in care vrei sa achizitionezi un depozit, recomand ca inainte de a te decide cu privirre la depozitul pe care il achizitionezi, sa studiezi foarte bine nevoile pe care le ai si in ce proportie sunt satisfacute de alegerea pe care o faci.

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.